'Openbare zedenschennis in de aanwezigheid van minderjarige(n) van jonger dan 16 jaar', die kwalificatie heeft het parket van Namen weerhouden, bevestigt de Naamse procureur des konings Vincent Macq.

Luperto werd nog niet verhoord, dat gebeurt donderdag. Hij geniet nog steeds parlementaire onschendbaarheid.

Ontslag

De 40-jarige Luperto, die wordt beschouwd als een rijzende ster van de Waalse socialisten, laat intussen via zijn raadsheren weten dat hij ontslag neemt als voorzitter van het parlement van de Franse gemeenschap en een stap opzij zet als burgemeester van Sambreville. Hij ontkent dat zijn ontslag een schuldbekentenis inhoudt.

Volgens meester Rodeyns, een van de advocaten van Luperto, reageert zijn cliënt totaal verbijsterd op de genoemde feiten. 'Hij is zondag teruggekeerd uit vakantie en dit is dan op zijn hoofd gevallen. Hij wist niet dat er verschillende klachten tegen hem waren ingediend', zegt meester Rodeyns. De advocaat wijst er ook op dat zijn cliënt enkel verdacht wordt en niet in beschuldiging is gesteld.

Lekken

De advocaten van Luperto stellen zich ook vragen bij het geheim van het onderzoek. 'Luperto is zondagnamiddag gecontacteerd door journalisten, verschillende uren vooraleer de huiszoekingen zijn gestart. Dat doet vragen rijzen over het geheim van het onderzoek.' Eerder had ook procureur Macq op een persconferentie gesproken van 'betreurenswaardige lekken' in het dossier.

Enkele media berichtten al dat Luperto zichzelf zou hebben blootgegeven voor minderjarigen in de toiletten van een parking naast de autosnelweg in Spy.

Vier huiszoekingen

Het parket ontving in mei een proces verbaal over openbare zedenschennis. Sindsdien werden getuigen gehoord. Als gevolg van de verhoren kwamen andere feiten aan het licht. De procureur citeerde vier onderscheiden feiten tussen april en oktober van dit jaar. Halfweg oktober werd een onderzoek naar het dossier geopend.

Tot nu toe vonden vier huiszoekingen plaats: bij Luperto thuis, bij de gemeentelijke administratie van Sambreville, waar Luperto burgemeester is, in het Waals parlement en in het parlement van de Franse gemeenschap. Daarbij werden pc's, tablets, smartphones en ander informatiemateriaal meegenomen.

'Er vallen verschillende zaken te verifiëren', aldus nog Macq, die opnieuw wees op het vermoeden van onschuld. (Belga/KVDA)

'Openbare zedenschennis in de aanwezigheid van minderjarige(n) van jonger dan 16 jaar', die kwalificatie heeft het parket van Namen weerhouden, bevestigt de Naamse procureur des konings Vincent Macq. Luperto werd nog niet verhoord, dat gebeurt donderdag. Hij geniet nog steeds parlementaire onschendbaarheid.De 40-jarige Luperto, die wordt beschouwd als een rijzende ster van de Waalse socialisten, laat intussen via zijn raadsheren weten dat hij ontslag neemt als voorzitter van het parlement van de Franse gemeenschap en een stap opzij zet als burgemeester van Sambreville. Hij ontkent dat zijn ontslag een schuldbekentenis inhoudt.Volgens meester Rodeyns, een van de advocaten van Luperto, reageert zijn cliënt totaal verbijsterd op de genoemde feiten. 'Hij is zondag teruggekeerd uit vakantie en dit is dan op zijn hoofd gevallen. Hij wist niet dat er verschillende klachten tegen hem waren ingediend', zegt meester Rodeyns. De advocaat wijst er ook op dat zijn cliënt enkel verdacht wordt en niet in beschuldiging is gesteld. De advocaten van Luperto stellen zich ook vragen bij het geheim van het onderzoek. 'Luperto is zondagnamiddag gecontacteerd door journalisten, verschillende uren vooraleer de huiszoekingen zijn gestart. Dat doet vragen rijzen over het geheim van het onderzoek.' Eerder had ook procureur Macq op een persconferentie gesproken van 'betreurenswaardige lekken' in het dossier. Enkele media berichtten al dat Luperto zichzelf zou hebben blootgegeven voor minderjarigen in de toiletten van een parking naast de autosnelweg in Spy.Het parket ontving in mei een proces verbaal over openbare zedenschennis. Sindsdien werden getuigen gehoord. Als gevolg van de verhoren kwamen andere feiten aan het licht. De procureur citeerde vier onderscheiden feiten tussen april en oktober van dit jaar. Halfweg oktober werd een onderzoek naar het dossier geopend. Tot nu toe vonden vier huiszoekingen plaats: bij Luperto thuis, bij de gemeentelijke administratie van Sambreville, waar Luperto burgemeester is, in het Waals parlement en in het parlement van de Franse gemeenschap. Daarbij werden pc's, tablets, smartphones en ander informatiemateriaal meegenomen. 'Er vallen verschillende zaken te verifiëren', aldus nog Macq, die opnieuw wees op het vermoeden van onschuld. (Belga/KVDA)