Willy Demeyer, de voorzitter van de Luikse PS, heeft vrijdagavond op Twitter zijn ontslag aangekondigd. Hij stopt ook als Kamerlid en gaat zich volledig toeleggen op het burgemeesterschap van Luik.

Die beslissing komt er nadat verschillende mandatarissen uit de lokale PS-afdeling in opspraak kwamen in de affaire-Publifin, omdat ze royale zitpenningen zouden opgestreken hebben voor vergaderingen waar ze niet eens aanwezig moesten zijn. Bovendien wordt steeds duidelijker dat de hele structuur rond de intercommunale Publifin meer gericht was op winstbejag dan op de publieke functie van het bedrijf.

Dat kostte al verschillende mandatarissen hun baan, onder wie provinciaal gedeputeerde en sterke man bij Publifin André Gilles. Stéphane Moreau gaf het burgemeesterschap van Ans op. Gilles, Moreau en Demeyer zijn drie van de vijf persoonlijkheden die de Luikse PS jarenlang hebben geleid. De twee andere zijn Kamerlid Alain Mathot en Waals minister Jean-Claude Marcourt.

Willy Demeyer, de voorzitter van de Luikse PS, heeft vrijdagavond op Twitter zijn ontslag aangekondigd. Hij stopt ook als Kamerlid en gaat zich volledig toeleggen op het burgemeesterschap van Luik.Die beslissing komt er nadat verschillende mandatarissen uit de lokale PS-afdeling in opspraak kwamen in de affaire-Publifin, omdat ze royale zitpenningen zouden opgestreken hebben voor vergaderingen waar ze niet eens aanwezig moesten zijn. Bovendien wordt steeds duidelijker dat de hele structuur rond de intercommunale Publifin meer gericht was op winstbejag dan op de publieke functie van het bedrijf.Dat kostte al verschillende mandatarissen hun baan, onder wie provinciaal gedeputeerde en sterke man bij Publifin André Gilles. Stéphane Moreau gaf het burgemeesterschap van Ans op. Gilles, Moreau en Demeyer zijn drie van de vijf persoonlijkheden die de Luikse PS jarenlang hebben geleid. De twee andere zijn Kamerlid Alain Mathot en Waals minister Jean-Claude Marcourt.