De cijfers staan te lezen in het maandelijks rapport van 'The Air Transport Association' (IATA). Voor de dalende groei worden vooral de onrust in de Arabische landen en de aardbeving in Japan aangehaald.

Brussels Airport Volgens Jan Van der Cruysse, woordvoerder van Brussels Airport heeft de nationale luchthaven echter geen last van een vertraagde groei.

"De aardbeving in Japan zal het luchtverkeer in en rond Azië waarschijnlijk ongelooflijk in de war hebben gestuurd. Tussen Brussel en Japan zijn er echter geen rechtstreekse vluchten waardoor de hinder voor Brussels Airport onbestaande was. Naar Egypte en Tunesië werden wel heel wat vluchten geschrapt, maar dat vertegenwoordigt slechts een klein aandeel van het verkeer van en naar onze luchthaven."

Volgens Van der Cruysse waren 2008 en 2009 bijzonder slechte jaren voor de luchtvaart. "Nu komen we stilaan uit het dal", klinkt het. "Na de aanslagen van 9/11 en het failliet van Sabena kreeg het luchtverkeer rake klappen. Nu gaat het beter.' Maar hij waarschuwt voor de toekomst: "Als de olieprijzen blijven stijgen, zullen de passagiers dat ook merken in de prijs van hun ticket. Dat kan ook een weerslag hebben op de groei van de luchtvaart." (NC)

De cijfers staan te lezen in het maandelijks rapport van 'The Air Transport Association' (IATA). Voor de dalende groei worden vooral de onrust in de Arabische landen en de aardbeving in Japan aangehaald. Brussels Airport Volgens Jan Van der Cruysse, woordvoerder van Brussels Airport heeft de nationale luchthaven echter geen last van een vertraagde groei. "De aardbeving in Japan zal het luchtverkeer in en rond Azië waarschijnlijk ongelooflijk in de war hebben gestuurd. Tussen Brussel en Japan zijn er echter geen rechtstreekse vluchten waardoor de hinder voor Brussels Airport onbestaande was. Naar Egypte en Tunesië werden wel heel wat vluchten geschrapt, maar dat vertegenwoordigt slechts een klein aandeel van het verkeer van en naar onze luchthaven." Volgens Van der Cruysse waren 2008 en 2009 bijzonder slechte jaren voor de luchtvaart. "Nu komen we stilaan uit het dal", klinkt het. "Na de aanslagen van 9/11 en het failliet van Sabena kreeg het luchtverkeer rake klappen. Nu gaat het beter.' Maar hij waarschuwt voor de toekomst: "Als de olieprijzen blijven stijgen, zullen de passagiers dat ook merken in de prijs van hun ticket. Dat kan ook een weerslag hebben op de groei van de luchtvaart." (NC)