Het Belgische luchtruim boven de Noordzee bevindt zich momenteel niet langer in de zwarte zone ('no fly'), maar opnieuw in de rode zone ('low contamination'), meldt staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) in een persbericht.

Er worden voor maandag geen bijkomende problemen verwacht in ons luchtruim.

Groot-Brittannië Ook de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick, die in de nacht van zondag op maandag waren gesloten, zijn gedeeltelijk terug open. Tot 14 uur kunnen er op Gatwick alleen vliegtuigen vertrekken en zal er geen enkel landen. Op Heathrow zal er een beperkt aantal vliegtuigen opstijgen en landen, en zullen er vertragingen plus annuleringen zijn.

De vlieghaven van Aberdeen in Schotland heropent niet voor 14.00 uur, die van Dublin in Ierland niet voor 13.00 uur.

België

Behalve de luchthaven van Oostende hebben de meeste Belgische luchthavens weinig hinder ondervonden van de aswolk uit IJsland.

Op Brussels Airport was er sprake van vertragingen op enkele vluchten. Wegens de sluiting van een deel van het luchtruim moest er worden uitgeweken met mogelijke vertragingen tot gevolg.

Nederland

Op de Nederlandse luchthavens van Schiphol en Rotterdam worden maandag ongeveer 500 vluchten geannuleerd. Naar schatting 60.000 reizigers zullen getroffen worden.

In het hele Europese luchtruim zouden er maandag zowat 1.000 annulaties van vluchten zijn als gevolg van de vulkanische aswolk, zo meldde Eurocontrol.

Het Belgische luchtruim boven de Noordzee bevindt zich momenteel niet langer in de zwarte zone ('no fly'), maar opnieuw in de rode zone ('low contamination'), meldt staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) in een persbericht. Er worden voor maandag geen bijkomende problemen verwacht in ons luchtruim. Groot-Brittannië Ook de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick, die in de nacht van zondag op maandag waren gesloten, zijn gedeeltelijk terug open. Tot 14 uur kunnen er op Gatwick alleen vliegtuigen vertrekken en zal er geen enkel landen. Op Heathrow zal er een beperkt aantal vliegtuigen opstijgen en landen, en zullen er vertragingen plus annuleringen zijn. De vlieghaven van Aberdeen in Schotland heropent niet voor 14.00 uur, die van Dublin in Ierland niet voor 13.00 uur. België Behalve de luchthaven van Oostende hebben de meeste Belgische luchthavens weinig hinder ondervonden van de aswolk uit IJsland. Op Brussels Airport was er sprake van vertragingen op enkele vluchten. Wegens de sluiting van een deel van het luchtruim moest er worden uitgeweken met mogelijke vertragingen tot gevolg. Nederland Op de Nederlandse luchthavens van Schiphol en Rotterdam worden maandag ongeveer 500 vluchten geannuleerd. Naar schatting 60.000 reizigers zullen getroffen worden. In het hele Europese luchtruim zouden er maandag zowat 1.000 annulaties van vluchten zijn als gevolg van de vulkanische aswolk, zo meldde Eurocontrol.