Ten vroegste over twee weken komt er duidelijkheid over het lot van Michelle Martin. De procureur-generaal van Bergen, Claude Michaux, zal de procedure rond de voorwaardelijke vrijlating van Martin strikt volgen en zal de uitspraak van de strafuitvoeringsrechtbank niet vóór 24 mei aan minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) overmaken.

Dat zei Michaux woensdag aan persagentschap Belga. Daarna zal De Clerck zich tot de Franse minister van Justitie, Michel Mercier, richten, die vervolgens een beslissing neemt.

Het vonnis van de strafuitvoeringsrechtbank kan slechts met het officiële akkoord van de Franse autoriteiten worden uitgevoerd, preciseert Michaux. Als Frankrijk weigert Martin op zijn grondgebied op te vangen, komt de bal weer in het kamp van de strafuitvoeringsrechtbank te liggen.

Mercier verklaarde woensdagmorgen al dat hij "niet van plan was ja te zeggen" op de opvang van Martin in een Frans klooster.

Klooster

De strafuitvoeringsrechtbank van Bergen besliste maandag dat Michelle Martin onder voorwaarden vrij mag worden gelaten. Het parket-generaal van Bergen tekent geen cassatieberoep aan tegen die beslissing.

Martin wil zich na haar vrijlating terugtrekken in een Frans klooster. Een verblijf van zes jaar in dat klooster maakt deel uit van de voorwaarden van haar vrijlating. (Belga/KVDA)

Ten vroegste over twee weken komt er duidelijkheid over het lot van Michelle Martin. De procureur-generaal van Bergen, Claude Michaux, zal de procedure rond de voorwaardelijke vrijlating van Martin strikt volgen en zal de uitspraak van de strafuitvoeringsrechtbank niet vóór 24 mei aan minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) overmaken. Dat zei Michaux woensdag aan persagentschap Belga. Daarna zal De Clerck zich tot de Franse minister van Justitie, Michel Mercier, richten, die vervolgens een beslissing neemt. Het vonnis van de strafuitvoeringsrechtbank kan slechts met het officiële akkoord van de Franse autoriteiten worden uitgevoerd, preciseert Michaux. Als Frankrijk weigert Martin op zijn grondgebied op te vangen, komt de bal weer in het kamp van de strafuitvoeringsrechtbank te liggen. Mercier verklaarde woensdagmorgen al dat hij "niet van plan was ja te zeggen" op de opvang van Martin in een Frans klooster. Klooster De strafuitvoeringsrechtbank van Bergen besliste maandag dat Michelle Martin onder voorwaarden vrij mag worden gelaten. Het parket-generaal van Bergen tekent geen cassatieberoep aan tegen die beslissing. Martin wil zich na haar vrijlating terugtrekken in een Frans klooster. Een verblijf van zes jaar in dat klooster maakt deel uit van de voorwaarden van haar vrijlating. (Belga/KVDA)