Een N-VA-voorzitter uit Hamme is aangehouden voor het jarenlange seksuele misbruik van twee sociaal kwetsbare tienerjongens. Hij verkrachtte hen en maakte daar foto's en video's van. Hij heeft alles bekend.

De man had nog maar pas zijn partijfolders in heel Hamme verdeeld, toen hij thuis werd opgepakt door de politie, zo schrijft Het Nieuwsblad. Volgens de krant misbruikte de populaire plaatselijke politicus al sinds 2007 regelmatig twee jongens bij hem thuis.

Sociaal kwetsbare jongeren

De slachtoffers waren de kinderen van kennissen. De jongens komen uit een sociaal kwetsbaar gezin en kampten met een leerachterstand. Bij de eerste vergrijpen waren zij net veertien jaar. De laatste feiten vonden nog kort voor de aanhouding van de lokale N-VA-politicus plaats.

Opnames

Het seksueel misbruik kwam aan het licht toen een van de slachtoffers erover vertelde tegen zijn ouders. Hij vertelde dat ze verkracht werden en dat de dader het seksuele geweld fotografeerde en filmde. Er volgde meteen een klacht, waarop de man opgepakt werd. De onderzoeksrechter in Dendermonde zette hem achter de tralies. De raadkamer heeft ook de aanhouding bevestigd.

De dader heeft onmiddellijk alles bekend. Er wordt desalniettemin onderzocht of hij nog andere kinderen misbruikt heeft.

Uit alle functies ontzet

De partijgenoten van de plaatselijke N-VA zijn volgens ondervoorzitter Jan Laceur "bijzonder hard geschrokken", aldus Het Nieuwsblad. De voormalige voorzitter werd meteen uit alle functies ontzet. (SD)

Een N-VA-voorzitter uit Hamme is aangehouden voor het jarenlange seksuele misbruik van twee sociaal kwetsbare tienerjongens. Hij verkrachtte hen en maakte daar foto's en video's van. Hij heeft alles bekend. De man had nog maar pas zijn partijfolders in heel Hamme verdeeld, toen hij thuis werd opgepakt door de politie, zo schrijft Het Nieuwsblad. Volgens de krant misbruikte de populaire plaatselijke politicus al sinds 2007 regelmatig twee jongens bij hem thuis. Sociaal kwetsbare jongerenDe slachtoffers waren de kinderen van kennissen. De jongens komen uit een sociaal kwetsbaar gezin en kampten met een leerachterstand. Bij de eerste vergrijpen waren zij net veertien jaar. De laatste feiten vonden nog kort voor de aanhouding van de lokale N-VA-politicus plaats. OpnamesHet seksueel misbruik kwam aan het licht toen een van de slachtoffers erover vertelde tegen zijn ouders. Hij vertelde dat ze verkracht werden en dat de dader het seksuele geweld fotografeerde en filmde. Er volgde meteen een klacht, waarop de man opgepakt werd. De onderzoeksrechter in Dendermonde zette hem achter de tralies. De raadkamer heeft ook de aanhouding bevestigd. De dader heeft onmiddellijk alles bekend. Er wordt desalniettemin onderzocht of hij nog andere kinderen misbruikt heeft.Uit alle functies ontzetDe partijgenoten van de plaatselijke N-VA zijn volgens ondervoorzitter Jan Laceur "bijzonder hard geschrokken", aldus Het Nieuwsblad. De voormalige voorzitter werd meteen uit alle functies ontzet. (SD)