Het Laatste Nieuws, De Morgen en De Tijd brengen het nieuws, op basis van gesprekken met Lieven Boeve.

Door leerkrachten meer uren te laten werken, komt er geld vrij voor andere zaken zoals begeleiding voor nieuwe leerkrachten, argumenteert hij.

In de eerste graad secundair staan leerkrachten nu al 22 uur per week voor de klas. In de tweede graad is dat 21 uur en in de derde graad slechts 20 uur. Boeve -sinds september vorig jaar topman van de katholieke onderwijskoepel- pleit er in de kranten voor om de masters in de hogere graden even lang te laten werken als de regenten in de eerste graad.

'Gelijkschakeling zoals arbeiders en bedienden'

"De teller moet gelijkgezet worden voor iedereen. Ook voor de praktijkleerkrachten die nu 29 uur lesgeven. Vroeger luidde het argument altijd dat zij geen voorbereidingen moeten maken, maar een goede stagebegeleiding vergt óók zijn tijd. We willen een gelijkschakeling zoals die er kwam voor arbeiders en bedienden."

Daarnaast kondigt hij ook een herorganisatie van de katholieke onderwijskoepel aan, die tegen eind juni een nieuwe naam zal krijgen. Hij pleit ook voor dialoog met andere levensbeschouwingen en voor openheid.

"Van een christen gaan we een betere christen maken", zegt hij in De Morgen, "van een atheïst en betere atheïst en van een moslim een betere moslim"

(Belga/RR)

Het Laatste Nieuws, De Morgen en De Tijd brengen het nieuws, op basis van gesprekken met Lieven Boeve. Door leerkrachten meer uren te laten werken, komt er geld vrij voor andere zaken zoals begeleiding voor nieuwe leerkrachten, argumenteert hij. In de eerste graad secundair staan leerkrachten nu al 22 uur per week voor de klas. In de tweede graad is dat 21 uur en in de derde graad slechts 20 uur. Boeve -sinds september vorig jaar topman van de katholieke onderwijskoepel- pleit er in de kranten voor om de masters in de hogere graden even lang te laten werken als de regenten in de eerste graad. "De teller moet gelijkgezet worden voor iedereen. Ook voor de praktijkleerkrachten die nu 29 uur lesgeven. Vroeger luidde het argument altijd dat zij geen voorbereidingen moeten maken, maar een goede stagebegeleiding vergt óók zijn tijd. We willen een gelijkschakeling zoals die er kwam voor arbeiders en bedienden." Daarnaast kondigt hij ook een herorganisatie van de katholieke onderwijskoepel aan, die tegen eind juni een nieuwe naam zal krijgen. Hij pleit ook voor dialoog met andere levensbeschouwingen en voor openheid. "Van een christen gaan we een betere christen maken", zegt hij in De Morgen, "van een atheïst en betere atheïst en van een moslim een betere moslim"(Belga/RR)