SP.A blijft met 24,9 procent evenwel de grootste partij en lijsttrekker Mohamed Ridouani wordt door de meeste Leuvenaars bovendien naar voren geschoven als nieuwe burgemeester, zo meldt de regionale zender ROB-tv vrijdagavond.

Groen wordt met 23,6 procent de tweede grootste, gevolgd door N-VA die met 21,4 procent 2,4 procent wint. PVDA haalt volgens deze peiling 6 procent (+3,2 procent) wat een eerste zetel oplevert. Het Vlaams Belang krijgt 5,8 procent (+2,1 procent) van de stemmen, Open VLD 5,7 procent (-2,1 procent) en Liever Leuven, dat voor het eerst opkomt 0,9 procent.

Mohamed Ridouani (SP.A) stelde op ROB-tv 'te hopen op een voldoende sterk mandaat om een breed gedragen progressieve coalitie op de been te brengen', waarbij hij Groen en CD&V vermeldde. Als deze peiling op 14/10 bewaarheid wordt lijkt het David Dessers (Groen) 'logisch dat zijn partij deel gaat uitmaken van de meerderheid'.

Volgens Lorin Parys (N-VA) 'zijn de kaarten nog helemaal niet gelegd'. Hij verwees hierbij naar het feit dat het linkse en het rechtse blok volgens deze peiling bijna even groot zijn.

SP.A blijft met 24,9 procent evenwel de grootste partij en lijsttrekker Mohamed Ridouani wordt door de meeste Leuvenaars bovendien naar voren geschoven als nieuwe burgemeester, zo meldt de regionale zender ROB-tv vrijdagavond. Groen wordt met 23,6 procent de tweede grootste, gevolgd door N-VA die met 21,4 procent 2,4 procent wint. PVDA haalt volgens deze peiling 6 procent (+3,2 procent) wat een eerste zetel oplevert. Het Vlaams Belang krijgt 5,8 procent (+2,1 procent) van de stemmen, Open VLD 5,7 procent (-2,1 procent) en Liever Leuven, dat voor het eerst opkomt 0,9 procent. Mohamed Ridouani (SP.A) stelde op ROB-tv 'te hopen op een voldoende sterk mandaat om een breed gedragen progressieve coalitie op de been te brengen', waarbij hij Groen en CD&V vermeldde. Als deze peiling op 14/10 bewaarheid wordt lijkt het David Dessers (Groen) 'logisch dat zijn partij deel gaat uitmaken van de meerderheid'. Volgens Lorin Parys (N-VA) 'zijn de kaarten nog helemaal niet gelegd'. Hij verwees hierbij naar het feit dat het linkse en het rechtse blok volgens deze peiling bijna even groot zijn.