De voormalige premier Yves Leterme (CD&V) zal eind dit jaar waarschijnlijk geen burgemeester worden in Ieper zoals dat aanvankelijk was afgesproken. Dat zei op de VRT-radio. Al moet de definitieve beslissing nog volgen in de komende maanden. Ook een terugkeer naar de nationale politiek zit er niet in voor de West-Vlaamse politicus.

Burgemeesterssjerp

'Mijn functie bij het IDEA is onverzoenbaar met de burgemeesterssjerp', aldus Leterme. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 was Leterme lijsttrekker in Ieper bij het voormalige kartel CD&V en N-VA, dat een grote meerderheid behaalde. Maar omdat Leterme toen nog werkte bij de OESO in Parijs werd afgesproken dat Jan Durnez (CD&V) burgemeester werd van Ieper. In 2015 zou Leterme deze functie overnemen.

Maar na de OESO, werkt Leterme nu voor IDEA (een internationale instelling in Zweden) en 'is het niet evident' om deze job te combineren met het burgemeesterschap.

'Zeg nooit nooit'

Tijdens het radio-interview benadrukte de voormalige premier dat hij tevreden is over zijn loopbaan. 'Ik ben trots op wat ik heb bereikt. Hoewel ik het premierschap graag wat langer had gedaan, ben ik heel tevreden.' Maar ondanks deze tevredenheid zit een terugkeer naar de nationale politiek er niet in. Al voegt Leterme eraan toe: 'Ik zeg denk, want in de politiek heb ik geleerd om nooit nooit te zeggen.'

Tot slot werd Leterme nog uitgehoord over de huidige regering-Michel. Wat hem betreft zijn er wel 'wat te veel incidenten', maar desondanks vindt hij dat de christendemocraten het goed doen. 'Dit is een coalitie waarbij het zwaartepunt op rechts ligt, dus is het belangrijk dat mijn partij de sociale component sterk houdt.' (AVE)

De voormalige premier Yves Leterme (CD&V) zal eind dit jaar waarschijnlijk geen burgemeester worden in Ieper zoals dat aanvankelijk was afgesproken. Dat zei op de VRT-radio. Al moet de definitieve beslissing nog volgen in de komende maanden. Ook een terugkeer naar de nationale politiek zit er niet in voor de West-Vlaamse politicus. 'Mijn functie bij het IDEA is onverzoenbaar met de burgemeesterssjerp', aldus Leterme. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 was Leterme lijsttrekker in Ieper bij het voormalige kartel CD&V en N-VA, dat een grote meerderheid behaalde. Maar omdat Leterme toen nog werkte bij de OESO in Parijs werd afgesproken dat Jan Durnez (CD&V) burgemeester werd van Ieper. In 2015 zou Leterme deze functie overnemen. Maar na de OESO, werkt Leterme nu voor IDEA (een internationale instelling in Zweden) en 'is het niet evident' om deze job te combineren met het burgemeesterschap.Tijdens het radio-interview benadrukte de voormalige premier dat hij tevreden is over zijn loopbaan. 'Ik ben trots op wat ik heb bereikt. Hoewel ik het premierschap graag wat langer had gedaan, ben ik heel tevreden.' Maar ondanks deze tevredenheid zit een terugkeer naar de nationale politiek er niet in. Al voegt Leterme eraan toe: 'Ik zeg denk, want in de politiek heb ik geleerd om nooit nooit te zeggen.' Tot slot werd Leterme nog uitgehoord over de huidige regering-Michel. Wat hem betreft zijn er wel 'wat te veel incidenten', maar desondanks vindt hij dat de christendemocraten het goed doen. 'Dit is een coalitie waarbij het zwaartepunt op rechts ligt, dus is het belangrijk dat mijn partij de sociale component sterk houdt.' (AVE)