Het integratiebeleid heeft niet steeds de heilzame effecten gehad die men ervan verwachtte. Dat zegt ontslagnemend premier Yves Leterme (CD&V) Leterme, die daarmee de Duitse bondskanselier Angela Merkel deels gelijk geeft.

Leterme heeft in de loop van dinsdag een ontmoeting met Merkel, die enkele weken geleden tijdens een bijeenkomst van de jongerenafdeling van haar christendemocratische
CDU zei dat de multiculturele samenleving in Duitsland is mislukt.

'Het credo Multikulti (multicultureel) - 'We leven nu naast en
elkaar en we zijn er blij om' is helemaal mislukt,', zo zei Merkel onomwonden.

Op de Franstalige radiozender Bel RTL zei Leterme dinsdagochtend dat Merkel gelijk heeft in die zin dat het integratiebeleid niet steeds het verwachte heilzame effect heeft gehad.

Tijdens de vorige legislatuur is gewerkt aan een aanpassing aan de wet over de nationaliteitsverwerving. Leterme wijst erop dat die veel meer dan vroeger het accent legt op de noodzaak om zich te integreren, de taal te leren en zich aan te passen aan de gewoontes van de regio waar men zich wil vestigen.

'Men moet zich aanpassen aan de Belgische samenleving, de gemeente waar men woont, het sociale weefsel', enz...', aldus de premier.

Het integratiebeleid heeft niet steeds de heilzame effecten gehad die men ervan verwachtte. Dat zegt ontslagnemend premier Yves Leterme (CD&V) Leterme, die daarmee de Duitse bondskanselier Angela Merkel deels gelijk geeft.Leterme heeft in de loop van dinsdag een ontmoeting met Merkel, die enkele weken geleden tijdens een bijeenkomst van de jongerenafdeling van haar christendemocratische CDU zei dat de multiculturele samenleving in Duitsland is mislukt. 'Het credo Multikulti (multicultureel) - 'We leven nu naast en elkaar en we zijn er blij om' is helemaal mislukt,', zo zei Merkel onomwonden.Op de Franstalige radiozender Bel RTL zei Leterme dinsdagochtend dat Merkel gelijk heeft in die zin dat het integratiebeleid niet steeds het verwachte heilzame effect heeft gehad.Tijdens de vorige legislatuur is gewerkt aan een aanpassing aan de wet over de nationaliteitsverwerving. Leterme wijst erop dat die veel meer dan vroeger het accent legt op de noodzaak om zich te integreren, de taal te leren en zich aan te passen aan de gewoontes van de regio waar men zich wil vestigen. 'Men moet zich aanpassen aan de Belgische samenleving, de gemeente waar men woont, het sociale weefsel', enz...', aldus de premier.