De politie waarschuwt in Het Nieuwsblad op Zondag voor een diefstallenplaag tijdens de solden. "Winkeldieven zijn nog nooit zo creatief geweest om de beveiligingssystemen in winkels te omzeilen", zegt Eddy De Raedt van de federale politie.

Nieuw arsenaal

Volgens De Raedt gebruiken dieven nu zelfs speciale zendertjes om de elektrische antidiefstalpoorten aan de uitgang uit te schakelen. "Ook speciaal uitgeruste kinderkoetsen en zelf ontworpen tangen om veiligheidsklemmen los te wrikken behoren tot hun arsenaal."

Gauwdieven

De politie raadt ook de klanten aan om uit te kijken, niet alleen in de winkels, maar ook op straat. "Gauwdieven zijn tuk op drukke plaatsen", zeggen de Trekkers, de specialisten van de Brusselse politie tegen gauwdiefstallen, in de krant.

De politie waarschuwt in Het Nieuwsblad op Zondag voor een diefstallenplaag tijdens de solden. "Winkeldieven zijn nog nooit zo creatief geweest om de beveiligingssystemen in winkels te omzeilen", zegt Eddy De Raedt van de federale politie.Nieuw arsenaalVolgens De Raedt gebruiken dieven nu zelfs speciale zendertjes om de elektrische antidiefstalpoorten aan de uitgang uit te schakelen. "Ook speciaal uitgeruste kinderkoetsen en zelf ontworpen tangen om veiligheidsklemmen los te wrikken behoren tot hun arsenaal."GauwdievenDe politie raadt ook de klanten aan om uit te kijken, niet alleen in de winkels, maar ook op straat. "Gauwdieven zijn tuk op drukke plaatsen", zeggen de Trekkers, de specialisten van de Brusselse politie tegen gauwdiefstallen, in de krant.