De hieronder vermelde pensioenen zijn bruto uitkeringen per maand. De maxima gelden alleen voor wie niet alleen een loopbaan van 45 volle kalenderjaren kan voorleggen, maar bovendien elk jaar meer verdiend heeft dan de gezinsbijdragen. Dat zijn zeer weinig mensen.

Door het grote aantal verschillen en uitzonderingen binnen het ambtenarenpensioen is het niet vanzelfsprekend de opdeling gezinshoofd-alleenstaande te maken. Het absolute toppensioen dat hier meegegeven wordt, is bovendien alleen weggelegd voor een zeer select kransje topambtenaren die voldoen aan de bovenstaande criteria.

Pensioenen AmbtenarenWerknemersZelfstandigenWettelijke maxima6.830 euro

2.300 euro (gezinshoofd)

1.350 euro (gezinshoofd)1.840 euro (allenstaande)1.059 euro (alleenstaande)Wettelijke minima1.486 euro (gezinshoofd)1.280 euro (gezinshoofd)1.233 euro (gezinshoofd)1.188 euro (alleenstaande)1.025 euro (alleenstaande)925 euro (alleenstaande)Gemiddelde pensioenen2.262 euro 990 euro493 euro(1.200 euro voor mannen)(658 euro voor mannen)(580 euro voor vrouwen)(208 euro voor vrouwen)

Bereken zelf je pensioen 1. Ken Uw PensioenDe grootste troef van deze simulator van de Rijksdienst voor Pensioenen is dat hij ook een gemengde loopbaan aankan. Een snelle inschatting van een eenvoudige loopbaan kan ook.

www.kenuwpensioen.be
2. My PensionGeen simulatie, maar inzicht hoe het er werkelijk voorstaat. Toegang krijg je op dezelfde manier als voor je online belastingaangifte Tax-On-Web met dezelfde tokens of met je elektronische identiteitskaart. De site biedt momenteel geen gegevens voor ambtenaren en zelfstandigen die nog actief zijn.

www.mypension.be

3. PensioenpuntenVoor mensen met een gemengde loopbaan organiseren de drie pensioeninstellingen (RVP, RSZV en PDOS) gemeenschappelijke zitdagen of 'pensioenpunten'. Zij beantwoorden dan samen al je vragen.

Pensioenpunten
Bronnen: Knack Extra Het Pensioendebat (november 2010), Rijksdienst voor Pensioenen en Unizo

De hieronder vermelde pensioenen zijn bruto uitkeringen per maand. De maxima gelden alleen voor wie niet alleen een loopbaan van 45 volle kalenderjaren kan voorleggen, maar bovendien elk jaar meer verdiend heeft dan de gezinsbijdragen. Dat zijn zeer weinig mensen. Door het grote aantal verschillen en uitzonderingen binnen het ambtenarenpensioen is het niet vanzelfsprekend de opdeling gezinshoofd-alleenstaande te maken. Het absolute toppensioen dat hier meegegeven wordt, is bovendien alleen weggelegd voor een zeer select kransje topambtenaren die voldoen aan de bovenstaande criteria. Pensioenen AmbtenarenWerknemersZelfstandigenWettelijke maxima6.830 euro2.300 euro (gezinshoofd)1.350 euro (gezinshoofd)1.840 euro (allenstaande)1.059 euro (alleenstaande)Wettelijke minima1.486 euro (gezinshoofd)1.280 euro (gezinshoofd)1.233 euro (gezinshoofd)1.188 euro (alleenstaande)1.025 euro (alleenstaande)925 euro (alleenstaande)Gemiddelde pensioenen2.262 euro 990 euro493 euro(1.200 euro voor mannen)(658 euro voor mannen)(580 euro voor vrouwen)(208 euro voor vrouwen)Bereken zelf je pensioen 1. Ken Uw PensioenDe grootste troef van deze simulator van de Rijksdienst voor Pensioenen is dat hij ook een gemengde loopbaan aankan. Een snelle inschatting van een eenvoudige loopbaan kan ook.www.kenuwpensioen.be2. My PensionGeen simulatie, maar inzicht hoe het er werkelijk voorstaat. Toegang krijg je op dezelfde manier als voor je online belastingaangifte Tax-On-Web met dezelfde tokens of met je elektronische identiteitskaart. De site biedt momenteel geen gegevens voor ambtenaren en zelfstandigen die nog actief zijn.www.mypension.be3. PensioenpuntenVoor mensen met een gemengde loopbaan organiseren de drie pensioeninstellingen (RVP, RSZV en PDOS) gemeenschappelijke zitdagen of 'pensioenpunten'. Zij beantwoorden dan samen al je vragen. PensioenpuntenBronnen: Knack Extra Het Pensioendebat (november 2010), Rijksdienst voor Pensioenen en Unizo