Het langer openblijven van enkele kerncentrales waartoe werd beslist staat op de helling door de val van de federale regering.

Toenmalig premier Herman Van Rompuy, minister van Energie Paul Magnette en GDF Suez onderhandelden eind 2009 een akkoord waardoor de oudste kerncentrales (Doel 1, Doel 2 en Tihange 1) tien jaar langer zouden openblijven.

Ze zouden niet vanaf 2015, maar vanaf 2025 sluiten. In ruil zou de nucleaire sector een jaarlijkse bijdrage van 215 tot 245 miljoen betalen.

Maar de afspraken zijn door minister van Energie Paul Magnette nog niet omgezet in een wet.

Vermits het parlement eerlang wordt ontbonden, kan die tijdens deze legislatuur niet meer worden goedgekeurd. Het dossier komt daardoor op de tafel van de nieuwe regering terecht.

De nucleaire sector is het daar niet mee eens en beschouwt het protocolakkoord als een feit, zo meldden De Tijd en De Morgen dinsdag.

Het Nucleair Forum, de organisatie die de belangen van de Belgische nucleaire sector verdedigt, wijst erop dat er een contract is ondertekend door de toenmalige premier.

Het langer openblijven van enkele kerncentrales waartoe werd beslist staat op de helling door de val van de federale regering.Toenmalig premier Herman Van Rompuy, minister van Energie Paul Magnette en GDF Suez onderhandelden eind 2009 een akkoord waardoor de oudste kerncentrales (Doel 1, Doel 2 en Tihange 1) tien jaar langer zouden openblijven.Ze zouden niet vanaf 2015, maar vanaf 2025 sluiten. In ruil zou de nucleaire sector een jaarlijkse bijdrage van 215 tot 245 miljoen betalen.Maar de afspraken zijn door minister van Energie Paul Magnette nog niet omgezet in een wet.Vermits het parlement eerlang wordt ontbonden, kan die tijdens deze legislatuur niet meer worden goedgekeurd. Het dossier komt daardoor op de tafel van de nieuwe regering terecht.De nucleaire sector is het daar niet mee eens en beschouwt het protocolakkoord als een feit, zo meldden De Tijd en De Morgen dinsdag.Het Nucleair Forum, de organisatie die de belangen van de Belgische nucleaire sector verdedigt, wijst erop dat er een contract is ondertekend door de toenmalige premier.