Bevoegd minister Jean-Pascal Labille roept spoorbazen Jannie Haek en Marc Descheemaecker op hun opzegvergoeding te laten varen. Niettemin beseft hij dat ze daar contractueel wel recht op hebben.

"Maar ik verwacht loyaliteit en ethisch besef van deze mensen, vooral als ze bij een andere job binnen de overheidsbedrijven terechtkunnen", zegt hij in een interview met het VRT-magazine Terzake.

Ook oppositiepartij Groen riep de topmanagers die van stoel wisselen op hun opzegvergoeding te laten vallen, aangezien ze zicht hebben op een andere job binnen de overheid.

Volgens Kamerlid Stefaan Van Hecke zou Descheemaecker recht hebben op 900.000 euro, terwijl Haek kan uitkijken naar 750.000 euro. (Belga/TE)

Bevoegd minister Jean-Pascal Labille roept spoorbazen Jannie Haek en Marc Descheemaecker op hun opzegvergoeding te laten varen. Niettemin beseft hij dat ze daar contractueel wel recht op hebben. "Maar ik verwacht loyaliteit en ethisch besef van deze mensen, vooral als ze bij een andere job binnen de overheidsbedrijven terechtkunnen", zegt hij in een interview met het VRT-magazine Terzake. Ook oppositiepartij Groen riep de topmanagers die van stoel wisselen op hun opzegvergoeding te laten vallen, aangezien ze zicht hebben op een andere job binnen de overheid. Volgens Kamerlid Stefaan Van Hecke zou Descheemaecker recht hebben op 900.000 euro, terwijl Haek kan uitkijken naar 750.000 euro. (Belga/TE)