Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Uit cijfers van het kabinet van onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) blijkt dat 25 procent meer leerkrachten in zo'n verlofstelsel zit in vergelijking met twee jaar geleden. Het gaat om 23.641 leraars op een totaal van circa 162.000. Leerkrachten kunnen een loopbaanonderbreking voltijds of deeltijds opnemen voor een bepaalde periode en krijgen dan een premie.

Dat is vooral bedoeld om de combinatie van werk en gezin makkelijker te maken, maar de federale regering is van plan om het systeem te hervormen. Dat lijkt meteen de belangrijkste reden van de stijging. "Leraars die misschien eerst van plan waren om wat te wachten, stappen nu al in zo'n systeem. Uit angst om de voordelen te verliezen", zegt Willy Bombeek, de woordvoerder van het Katholiek Onderwijs.

(Belga/RR)

Dat schrijft Het Nieuwsblad.Uit cijfers van het kabinet van onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) blijkt dat 25 procent meer leerkrachten in zo'n verlofstelsel zit in vergelijking met twee jaar geleden. Het gaat om 23.641 leraars op een totaal van circa 162.000. Leerkrachten kunnen een loopbaanonderbreking voltijds of deeltijds opnemen voor een bepaalde periode en krijgen dan een premie. Dat is vooral bedoeld om de combinatie van werk en gezin makkelijker te maken, maar de federale regering is van plan om het systeem te hervormen. Dat lijkt meteen de belangrijkste reden van de stijging. "Leraars die misschien eerst van plan waren om wat te wachten, stappen nu al in zo'n systeem. Uit angst om de voordelen te verliezen", zegt Willy Bombeek, de woordvoerder van het Katholiek Onderwijs.(Belga/RR)