Dat meldt het FWO dinsdag. Het panel G&M4 beoordeelt beursaanvragen in politieke en sociale wetenschappen. Nieuwssite Apache meldde vorige week dat de professor onder vuur was komen te liggen voor plagiaat en auteursfraude.

Hooghe benadrukt zijn onschuld, maar wenst "omwille van de onberispelijke reputatie en werking van het FWO, niet verder deel uit te maken van dit panel", luidt het. De raad van bestuur van het FWO heeft het ontslag aanvaard. De klachten dateren van 2015.

Toen stapten verschillende (voormalige) medewerkers van het Centrum voor Politicologie van de KUL naar de Commissie voor Wetenschappelijke Integriteit met klachten rond professor Marc Hooghe.

Dat meldt het FWO dinsdag. Het panel G&M4 beoordeelt beursaanvragen in politieke en sociale wetenschappen. Nieuwssite Apache meldde vorige week dat de professor onder vuur was komen te liggen voor plagiaat en auteursfraude.Hooghe benadrukt zijn onschuld, maar wenst "omwille van de onberispelijke reputatie en werking van het FWO, niet verder deel uit te maken van dit panel", luidt het. De raad van bestuur van het FWO heeft het ontslag aanvaard. De klachten dateren van 2015. Toen stapten verschillende (voormalige) medewerkers van het Centrum voor Politicologie van de KUL naar de Commissie voor Wetenschappelijke Integriteit met klachten rond professor Marc Hooghe.