Serge Kubla heeft ontslag genomen als burgemeester van Waterloo. Dat heeft de woordvoerder van MR-voorzitter Olivier Chastel in een communiqué laten weten. Kubla wordt opgevolgd door Waals parlementslid Florence Reuter.

'Goede werking gemeente niet schaden'

Kubla, die in verdenking werd gesteld in een corruptiedossier, nam de beslissing in overleg met Chastel en Jean-Paul Wahl, voorzitter van de MR-federatie van Waals-Brabant. Volgens het communiqué wil Kubla niet dat zijn vervolging als "onrechtstreeks gevolg heeft dat de goede werking van de gemeente Waterloo en het belang van haar inwoners geschaad worden."

Hij herinnert eraan dat geen enkel feit dat hem ten laste wordt gelegd, de uitoefening van zijn publieke mandaten betreft. Hij houdt zich ter beschikking om zich "in alle sereniteit" te verdedigen. Chastel en Wahl roepen intussen op het vermoeden van onschuld te respecteren en Justitie haar werk te laten doen. Ze vragen Kubla, zijn familie en zijn naasten te respecteren opdat de politicus in alle sereniteit zijn verdediging kan voorbereiden.

Congolese ambtenaren

Kubla werd enkele dagen aangehouden, maar mocht daarna de gevangenis verlaten. De zaak draait rond de industriële groep Duferco, die ervan wordt verdacht Congolese ambtenaren te hebben omgekocht. Het geld zou minstens gedeeltelijk overhandigd zijn via Kubla. Die zou 20.000 euro aan de echtgenote van eerste minister Adolphe Muzito hebben overhandigd. (Belga/WB)

Serge Kubla heeft ontslag genomen als burgemeester van Waterloo. Dat heeft de woordvoerder van MR-voorzitter Olivier Chastel in een communiqué laten weten. Kubla wordt opgevolgd door Waals parlementslid Florence Reuter.Kubla, die in verdenking werd gesteld in een corruptiedossier, nam de beslissing in overleg met Chastel en Jean-Paul Wahl, voorzitter van de MR-federatie van Waals-Brabant. Volgens het communiqué wil Kubla niet dat zijn vervolging als "onrechtstreeks gevolg heeft dat de goede werking van de gemeente Waterloo en het belang van haar inwoners geschaad worden." Hij herinnert eraan dat geen enkel feit dat hem ten laste wordt gelegd, de uitoefening van zijn publieke mandaten betreft. Hij houdt zich ter beschikking om zich "in alle sereniteit" te verdedigen. Chastel en Wahl roepen intussen op het vermoeden van onschuld te respecteren en Justitie haar werk te laten doen. Ze vragen Kubla, zijn familie en zijn naasten te respecteren opdat de politicus in alle sereniteit zijn verdediging kan voorbereiden. Kubla werd enkele dagen aangehouden, maar mocht daarna de gevangenis verlaten. De zaak draait rond de industriële groep Duferco, die ervan wordt verdacht Congolese ambtenaren te hebben omgekocht. Het geld zou minstens gedeeltelijk overhandigd zijn via Kubla. Die zou 20.000 euro aan de echtgenote van eerste minister Adolphe Muzito hebben overhandigd. (Belga/WB)