De KU Leuven is de enige Belgische universiteit in de top 100 van universiteiten die het Britse Quacquarelli Symonds jaarlijks publiceert. De instelling staat op de 82ste plaats en daalt daarmee vijf plaatsen in vergelijking met 2013.

Achteruitgang Belgische universiteiten

Ook alle andere Belgische universiteiten in de ranking boeren achteruit. De Universiteit Gent prijkt op plaats 129 (tegen 122 in 2013), de Université Catholique de Louvain op 154 (138 in 2013). De Université Libre de Bruxelles (ULB) bezet de 173ste stek, gevolgd door de Vrije Universiteit Brussel (VUB) op plaats 181, de Universiteit Antwerpen (205) en de Université de Liège (272).

MIT beste ter wereld

De beste universiteit ter wereld volgens de ranking is net als vorig jaar het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Op twee staat Cambridge, gevolgd door het Imperial College London. De top vijf wordt vervolledigd door de universiteiten van Harvard en Oxford.

Nog bij de tien topuniversiteiten vinden we University College London (6), Stanford University (7), California Institute of Technology (Caltech) (8), Princeton (9) en Yale (10).

Londen beslaat helft top tien

Londen bewijst zich als onderwijshoofdstad van de wereld en is de enige stad ter wereld met vijf universiteiten in de top 10. Nederland beschikt over zes universiteiten in de top 100, met Amsterdam als aanvoerder op plaats 50. Daarnaast haalden ook drie Duitse universiteiten de top 100. Frankrijk moet het stellen met twee instellingen binnen de beste honderd.

Binnen de top 200 zijn de Verenigde Staten met 51 instellingen de dominante speler, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (29), Duitsland (13), Nederland (11), Canada (10), Japan (10) en Australië (8).

De QS World University Rankings is één van de belangrijkste universitaire rankings en hanteert criteria zoals de wetenschappelijke kwaliteit van de universiteiten, het aantal citaten van onderzoekers in wetenschappelijke publicaties en de verhouding van het aantal academici tegenover het aantal studenten. (Belga/WB)

De KU Leuven is de enige Belgische universiteit in de top 100 van universiteiten die het Britse Quacquarelli Symonds jaarlijks publiceert. De instelling staat op de 82ste plaats en daalt daarmee vijf plaatsen in vergelijking met 2013. Ook alle andere Belgische universiteiten in de ranking boeren achteruit. De Universiteit Gent prijkt op plaats 129 (tegen 122 in 2013), de Université Catholique de Louvain op 154 (138 in 2013). De Université Libre de Bruxelles (ULB) bezet de 173ste stek, gevolgd door de Vrije Universiteit Brussel (VUB) op plaats 181, de Universiteit Antwerpen (205) en de Université de Liège (272).De beste universiteit ter wereld volgens de ranking is net als vorig jaar het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Op twee staat Cambridge, gevolgd door het Imperial College London. De top vijf wordt vervolledigd door de universiteiten van Harvard en Oxford. Nog bij de tien topuniversiteiten vinden we University College London (6), Stanford University (7), California Institute of Technology (Caltech) (8), Princeton (9) en Yale (10).Londen bewijst zich als onderwijshoofdstad van de wereld en is de enige stad ter wereld met vijf universiteiten in de top 10. Nederland beschikt over zes universiteiten in de top 100, met Amsterdam als aanvoerder op plaats 50. Daarnaast haalden ook drie Duitse universiteiten de top 100. Frankrijk moet het stellen met twee instellingen binnen de beste honderd. Binnen de top 200 zijn de Verenigde Staten met 51 instellingen de dominante speler, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (29), Duitsland (13), Nederland (11), Canada (10), Japan (10) en Australië (8). De QS World University Rankings is één van de belangrijkste universitaire rankings en hanteert criteria zoals de wetenschappelijke kwaliteit van de universiteiten, het aantal citaten van onderzoekers in wetenschappelijke publicaties en de verhouding van het aantal academici tegenover het aantal studenten. (Belga/WB)