Minister van Defensie Pieter De Crem heeft aangekondigd dat hij bij de federale procureur een klacht wegens schriftvervalsing gaat indienen. De klacht volgt op het lekken van een kritische anonieme nota waarin geconcludeerd wordt dat het leger "op drift" is.

"Er zal een klacht tegen onbekenden worden ingediend", zo antwoordde De Crem woensdag in de Defensiecommissie van de Kamer op vragen van verscheidene Kamerleden.

De Crem weigerde elke commentaar op de inhoud van de nota, waarvan het auteurschap wordt toegedicht aan "een groep officieren" en waarin naar het beleid van de minister wordt uitgehaald.

De eerder gelekte nota stelt onder meer dat Defensie met een acuut personeelstekort kampt en dat de staat van het militair materieel bedroevend is. (Belga/INM)

Minister van Defensie Pieter De Crem heeft aangekondigd dat hij bij de federale procureur een klacht wegens schriftvervalsing gaat indienen. De klacht volgt op het lekken van een kritische anonieme nota waarin geconcludeerd wordt dat het leger "op drift" is. "Er zal een klacht tegen onbekenden worden ingediend", zo antwoordde De Crem woensdag in de Defensiecommissie van de Kamer op vragen van verscheidene Kamerleden. De Crem weigerde elke commentaar op de inhoud van de nota, waarvan het auteurschap wordt toegedicht aan "een groep officieren" en waarin naar het beleid van de minister wordt uitgehaald. De eerder gelekte nota stelt onder meer dat Defensie met een acuut personeelstekort kampt en dat de staat van het militair materieel bedroevend is. (Belga/INM)