Het ongeval gebeurde in de nacht van 2 op 3 juli. Kris Van Dijck reed met zijn auto tegen een aanhangwagen in Dessel. Van Dijck legde met 1,4 promille alcohol een positieve ademtest af. Het openbaar ministerie vorderde vorige maand vijftien dagen rijverbod, een alcoholslot gedurende een jaar en 1.600 euro boete, waarvan de helft met uitstel. De politierechter volgt de vordering wat betreft het rijverbod en de boete, maar legt geen alcoholslot op.

Kris Van Dijck was twee weken Vlaams parlementsvoorzitter op het moment van het ongeval. Zijn positie werd onhoudbaar toen P-Magazine op 11 juli uitpakte met een verhaal over vermeende sociale fraude. Kris Van Dijck spreekt van valselijke beweringen en diende intussen een klacht in.

Het ongeval gebeurde in de nacht van 2 op 3 juli. Kris Van Dijck reed met zijn auto tegen een aanhangwagen in Dessel. Van Dijck legde met 1,4 promille alcohol een positieve ademtest af. Het openbaar ministerie vorderde vorige maand vijftien dagen rijverbod, een alcoholslot gedurende een jaar en 1.600 euro boete, waarvan de helft met uitstel. De politierechter volgt de vordering wat betreft het rijverbod en de boete, maar legt geen alcoholslot op. Kris Van Dijck was twee weken Vlaams parlementsvoorzitter op het moment van het ongeval. Zijn positie werd onhoudbaar toen P-Magazine op 11 juli uitpakte met een verhaal over vermeende sociale fraude. Kris Van Dijck spreekt van valselijke beweringen en diende intussen een klacht in.