Z'n 250 kandidaten voor de stadslijst en negen districtslijsten kregen hun affiches en folders en kunnen vanaf nu volop voor de overwinning gaan. Lijsttrekker van de stadslijst Kris Peeters roept op om tijdens de kiesstrijd respect te tonen voor iedereen en hoopt dat de debatten kunnen gaan over inhoud en niet over persoonlijke aanvallen.

De kiesstrijd in Antwerpen wordt soms bits gevoerd op sociale media, waarbij regelmatig op de man gespeeld wordt. Peeters hoopt dat dit anders kan. 'Ik heb de laatste dagen veel gezien en gehoord en vind echt dat we elkaar niet persoonlijk moeten proberen te tackelen', zegt hij.

'Praat liever over de uitdagingen waar de stad voor staat in plaats van te roddelen over politieke tegenstrevers. Er moet respect zijn voor iedereen.' Hij merkt wel dat de kiesstrijd in tijden van sociale media anders verloopt dan vroeger. 'We hebben nu een volledig social mediateam, maar het gebeurt soms dat ik mensen die mailen of tweeten persoonlijk opbel. Het is gemakkelijk om commentaar te geven vanuit je luie zetel, maar je moet steeds rekening blijven houden met de persoon die je aanvalt.'

Peeters pleit voor een AA-bestuur, in tegenstelling tot het 'gewapend bestuur' waar anderen voor pleiten. 'Alert en attent bestuur, dat willen wij', zegt hij. 'Veiligheid is het belangrijkste thema, de wijkagent moet weer een centrale figuur en aanspreekpunt worden in sommige wijken. Ook moeten er verbindende initiatieven komen zodat spanningen meteen aangepakt worden door communicatie en door mensen te betrekken.'

War on drugs

Peeters meent dat sommige wijken door de overheid aan hun lot worden overgelaten. 'De overheid trekt zich terug waardoor anderen er de plak zwaaien. De inwoners voelen zich achtergelaten. Hier moeten we ingrijpen waar mogelijk en tonen dat we de bereikbaarheid van politie terug kunnen opkrikken.'

Ook wil hij dat de 'war on drugs' op federaal niveau wordt aangepakt. 'Als we alleen oplossingen zoeken voor Antwerpen, dan verplaatst het probleem zich gewoon naar andere steden', zegt hij. 'We moeten een StroomOpwaarts Plan opstellen zodat we de internationale bendes kunnen treffen. Dit vergt een globale aanpak.

Volgens Peeters biedt CD&V oplossingen voor bepaalde problemen, iets wat andere partijen soms vergeten doordat ze te druk bezig zijn met modder naar elkaar te gooien. 'De kaarten worden door de Antwerpenaars geschud dus we zien na 14 oktober wel waar we staan', zegt hij. 'Ik hoop dat dan mogelijk is om met anderen rond de tafel te gaan zitten en professioneel te blijven. We moeten kijken naar de inhoud. Maar door sommige uitspraken die recent werden gedaan en die echt niet door de beugel kunnen, is het vertrouwen wel ver zoek', besluit hij.

Z'n 250 kandidaten voor de stadslijst en negen districtslijsten kregen hun affiches en folders en kunnen vanaf nu volop voor de overwinning gaan. Lijsttrekker van de stadslijst Kris Peeters roept op om tijdens de kiesstrijd respect te tonen voor iedereen en hoopt dat de debatten kunnen gaan over inhoud en niet over persoonlijke aanvallen.De kiesstrijd in Antwerpen wordt soms bits gevoerd op sociale media, waarbij regelmatig op de man gespeeld wordt. Peeters hoopt dat dit anders kan. 'Ik heb de laatste dagen veel gezien en gehoord en vind echt dat we elkaar niet persoonlijk moeten proberen te tackelen', zegt hij.'Praat liever over de uitdagingen waar de stad voor staat in plaats van te roddelen over politieke tegenstrevers. Er moet respect zijn voor iedereen.' Hij merkt wel dat de kiesstrijd in tijden van sociale media anders verloopt dan vroeger. 'We hebben nu een volledig social mediateam, maar het gebeurt soms dat ik mensen die mailen of tweeten persoonlijk opbel. Het is gemakkelijk om commentaar te geven vanuit je luie zetel, maar je moet steeds rekening blijven houden met de persoon die je aanvalt.' Peeters pleit voor een AA-bestuur, in tegenstelling tot het 'gewapend bestuur' waar anderen voor pleiten. 'Alert en attent bestuur, dat willen wij', zegt hij. 'Veiligheid is het belangrijkste thema, de wijkagent moet weer een centrale figuur en aanspreekpunt worden in sommige wijken. Ook moeten er verbindende initiatieven komen zodat spanningen meteen aangepakt worden door communicatie en door mensen te betrekken.'Peeters meent dat sommige wijken door de overheid aan hun lot worden overgelaten. 'De overheid trekt zich terug waardoor anderen er de plak zwaaien. De inwoners voelen zich achtergelaten. Hier moeten we ingrijpen waar mogelijk en tonen dat we de bereikbaarheid van politie terug kunnen opkrikken.'Ook wil hij dat de 'war on drugs' op federaal niveau wordt aangepakt. 'Als we alleen oplossingen zoeken voor Antwerpen, dan verplaatst het probleem zich gewoon naar andere steden', zegt hij. 'We moeten een StroomOpwaarts Plan opstellen zodat we de internationale bendes kunnen treffen. Dit vergt een globale aanpak. Volgens Peeters biedt CD&V oplossingen voor bepaalde problemen, iets wat andere partijen soms vergeten doordat ze te druk bezig zijn met modder naar elkaar te gooien. 'De kaarten worden door de Antwerpenaars geschud dus we zien na 14 oktober wel waar we staan', zegt hij. 'Ik hoop dat dan mogelijk is om met anderen rond de tafel te gaan zitten en professioneel te blijven. We moeten kijken naar de inhoud. Maar door sommige uitspraken die recent werden gedaan en die echt niet door de beugel kunnen, is het vertrouwen wel ver zoek', besluit hij.