Co-formateurs Kris Peeters (CD&V) en Charles Michel (MR) hebben de koning ingelicht over de vordering van hun werkzaamheden. Ze brachten de vorst een 'hoopvolle boodschap' over de vorming van een federale regering, is te horen na afloop. In de tweede helft van augustus komt de centrale onderhandelingsgroep opnieuw bij elkaar. Tegenover de VRT ontkende Peeters dat er aan een belastingverhoging wordt gewerkt.

De twee brachten de koning louter een stand van zaken. Een echte doorbraak in de onderhandelingen is er nog niet en er wordt voorlopig ook geen nieuwe datum bekendgemaakt waarop ze de koning opnieuw zullen ontmoeten. "Inhoudelijk is al belangrijk werk verricht", stellen de twee co-formateurs in een mededeling. "De architectuur van het toekomstig federaal regeerakkoord is intussen vastgelegd. De koning heeft ons gevraagd onze opdracht verder te zetten. Wij zullen in de komende dagen op dezelfde manier voort onderhandelen."

Hoewel CD&V- onderhandelaar Benjamin Dalle in een interview had laten verstaan dat de nieuwe federale regering de belastingen gaat verhogen, is dat volgens Kris Peeters niet aan de orde. (Belga/AVE)

Co-formateurs Kris Peeters (CD&V) en Charles Michel (MR) hebben de koning ingelicht over de vordering van hun werkzaamheden. Ze brachten de vorst een 'hoopvolle boodschap' over de vorming van een federale regering, is te horen na afloop. In de tweede helft van augustus komt de centrale onderhandelingsgroep opnieuw bij elkaar. Tegenover de VRT ontkende Peeters dat er aan een belastingverhoging wordt gewerkt.De twee brachten de koning louter een stand van zaken. Een echte doorbraak in de onderhandelingen is er nog niet en er wordt voorlopig ook geen nieuwe datum bekendgemaakt waarop ze de koning opnieuw zullen ontmoeten. "Inhoudelijk is al belangrijk werk verricht", stellen de twee co-formateurs in een mededeling. "De architectuur van het toekomstig federaal regeerakkoord is intussen vastgelegd. De koning heeft ons gevraagd onze opdracht verder te zetten. Wij zullen in de komende dagen op dezelfde manier voort onderhandelen."Hoewel CD&V- onderhandelaar Benjamin Dalle in een interview had laten verstaan dat de nieuwe federale regering de belastingen gaat verhogen, is dat volgens Kris Peeters niet aan de orde. (Belga/AVE)