De vervroegde vrijlating van Michelle Martin leidt tot een botsing van ratio en emotie, klinkt het in de kranten. De commentatoren wijzen er ook op dat de regering werkt aan een verstrenging van de vervroegde vrijlating.

Slechte wetten
"Michelle Martin heeft haar vermoedelijke vervroegde vrijlating te danken aan slechte wetten", zo staat in Het Laatste Nieuws. "Zestien jaar cel voor de vrouw die wetens en willens meewerkte aan de gruwelijke feiten van de kinderbeul uit Marcinelle is schandalig weinig."

De wet is ook van toepassing voor Michelle Martin, maar haar vrijlating botst hevig met het rechtvaardigheidsgevoel, luidt het ook in Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. "We kunnen de woede, frustraties, verbittering en gevoelens van onrecht" van de familieleden van de slachtoffers begrijpen.

Strafmaat

Het Nieuwsblad beaamt dat "verstand en hart botsen op de vraag of deze vrouw vroeger mag vrijkomen". Maar Martin heeft zestien jaar gezeten en komt dus in aanmerking voor de voorwaardelijke invrijheidstelling, luidt het ook.

De Standaard wijst erop dat "er duidelijk iets mis is met de strafmaat in onze samenleving". Anderzijds zal Martin hoe dan ook ooit vrijkomen. "Alle veroordeelden almaar langen opsluiten is niet de oplossing", staat in het commentaarstuk. "Even belangrijk is wat er gebeurt om hen te reïntegreren en te voorkomen dat ze nog ontsporen."

Turtelboom
De meeste kranten wijzen er ook op dat in het regeerakkoord staat dat bij veroordelingen van 30 jaar tot levenslang vrijlating pas na driekwart van de straf mogelijk wordt. Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) heeft daarover een wetsontwerp klaar dat tegen eind dit jaar moet gestemd zijn. (Belga/TV)

De vervroegde vrijlating van Michelle Martin leidt tot een botsing van ratio en emotie, klinkt het in de kranten. De commentatoren wijzen er ook op dat de regering werkt aan een verstrenging van de vervroegde vrijlating.Slechte wetten "Michelle Martin heeft haar vermoedelijke vervroegde vrijlating te danken aan slechte wetten", zo staat in Het Laatste Nieuws. "Zestien jaar cel voor de vrouw die wetens en willens meewerkte aan de gruwelijke feiten van de kinderbeul uit Marcinelle is schandalig weinig." De wet is ook van toepassing voor Michelle Martin, maar haar vrijlating botst hevig met het rechtvaardigheidsgevoel, luidt het ook in Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. "We kunnen de woede, frustraties, verbittering en gevoelens van onrecht" van de familieleden van de slachtoffers begrijpen.Strafmaat Het Nieuwsblad beaamt dat "verstand en hart botsen op de vraag of deze vrouw vroeger mag vrijkomen". Maar Martin heeft zestien jaar gezeten en komt dus in aanmerking voor de voorwaardelijke invrijheidstelling, luidt het ook.De Standaard wijst erop dat "er duidelijk iets mis is met de strafmaat in onze samenleving". Anderzijds zal Martin hoe dan ook ooit vrijkomen. "Alle veroordeelden almaar langen opsluiten is niet de oplossing", staat in het commentaarstuk. "Even belangrijk is wat er gebeurt om hen te reïntegreren en te voorkomen dat ze nog ontsporen."Turtelboom De meeste kranten wijzen er ook op dat in het regeerakkoord staat dat bij veroordelingen van 30 jaar tot levenslang vrijlating pas na driekwart van de straf mogelijk wordt. Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) heeft daarover een wetsontwerp klaar dat tegen eind dit jaar moet gestemd zijn. (Belga/TV)