'Ik vind dat kraken niet kan. Bewoonde panden zijn totaal onaanvaardbaar. Voor mij mag er wat dat betreft onmiddellijke uitzetting zijn. Als ik anderzijds zie dat bepaalde gebouwen jarenlang leegstaan en dat er mensen zijn die met kleine kinderen in een park moeten slapen, dan heb ik ook al gezegd - en dan spreek ik niet als burgemeester - dat ik er begrip voor heb dat ze daar intrekken.'

Dat zegt de Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) tegenover VTM Nieuws. Hij benadrukt dat hij dat vindt als socialist, en niet als burgemeester.

Als burgemeester heb ik maar één boodschap: dat is dat elke vorm van kraken nu een misdrijf wordt en dat ik tegen elke vorm van kraken zal optreden.'

De nieuwe antikraakwet treedt donderdag in werking. Bedoeling van de nieuwe wet is dat eigenaars zouden meer rechtszekerheid krijgen wanneer hun huis gekraakt wordt. Gisteren raakte bekend dat in Gent een huis gekraakt werd, dat te koop stond.

'Ik vind dat kraken niet kan. Bewoonde panden zijn totaal onaanvaardbaar. Voor mij mag er wat dat betreft onmiddellijke uitzetting zijn. Als ik anderzijds zie dat bepaalde gebouwen jarenlang leegstaan en dat er mensen zijn die met kleine kinderen in een park moeten slapen, dan heb ik ook al gezegd - en dan spreek ik niet als burgemeester - dat ik er begrip voor heb dat ze daar intrekken.'Dat zegt de Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) tegenover VTM Nieuws. Hij benadrukt dat hij dat vindt als socialist, en niet als burgemeester. Als burgemeester heb ik maar één boodschap: dat is dat elke vorm van kraken nu een misdrijf wordt en dat ik tegen elke vorm van kraken zal optreden.'De nieuwe antikraakwet treedt donderdag in werking. Bedoeling van de nieuwe wet is dat eigenaars zouden meer rechtszekerheid krijgen wanneer hun huis gekraakt wordt. Gisteren raakte bekend dat in Gent een huis gekraakt werd, dat te koop stond.