Kortrijks gemeenteraadslid Steve Vanneste (Vlaams Belang) is vrijdag opgepakt door de politie van Ieper. Na een verkeersongeval was de man bijzonder agressief en maakte hij racistische opmerkingen tegenover een agent. Hij testte positief voor alcohol en drugs.

Getuigen zagen hoe een wagen een boompje omver reed in de Boomgaardstraat in Ieper. Kort nadien werd het geseinde voertuig tegengehouden door een inspecteur. Achter het stuur zat Steve Vanneste, gemeenteraadslid voor Vlaams Belang in Kortrijk en caféuitbater. 'De bestuurder testte positief op alcohol en drugs. Hij was weerspannig en maakte racistische opmerkingen aan het adres van de politie, die genoodzaakt was om hem in de boeien te slaan', zo bevestigt Johan Lescrauwaet van het parket van Ieper. Het parket zal het proces-verbaal van de politie afwachten vooraleer eventueel verdere stappen te ondernemen.

Het is niet de eerste keer dat de Vlaams Belanger in opspraak komt. Enkele weken geleden circuleerde een filmpje op sociale media waarin Vanneste, duidelijk onder invloed, de uitbater van een nachtwinkel in Marke de huid vol schold. Kort na dat incident trok hij zich terug als kandidaat voor de verkiezingen, maar keerde nadien op zijn stappen terug. De cafébaas riskeert ook een proces omdat hij in Ieper ook al twee personen probeerde aan te rijden.

Intussen heeft de Kortrijkse lijsttrekker van Vlaams Belang, Wouter Vermeersch, beslist om Vanneste toch van de lijst te houden, waarop hij de vijftiende plaats innam.

Kortrijks gemeenteraadslid Steve Vanneste (Vlaams Belang) is vrijdag opgepakt door de politie van Ieper. Na een verkeersongeval was de man bijzonder agressief en maakte hij racistische opmerkingen tegenover een agent. Hij testte positief voor alcohol en drugs.Getuigen zagen hoe een wagen een boompje omver reed in de Boomgaardstraat in Ieper. Kort nadien werd het geseinde voertuig tegengehouden door een inspecteur. Achter het stuur zat Steve Vanneste, gemeenteraadslid voor Vlaams Belang in Kortrijk en caféuitbater. 'De bestuurder testte positief op alcohol en drugs. Hij was weerspannig en maakte racistische opmerkingen aan het adres van de politie, die genoodzaakt was om hem in de boeien te slaan', zo bevestigt Johan Lescrauwaet van het parket van Ieper. Het parket zal het proces-verbaal van de politie afwachten vooraleer eventueel verdere stappen te ondernemen. Het is niet de eerste keer dat de Vlaams Belanger in opspraak komt. Enkele weken geleden circuleerde een filmpje op sociale media waarin Vanneste, duidelijk onder invloed, de uitbater van een nachtwinkel in Marke de huid vol schold. Kort na dat incident trok hij zich terug als kandidaat voor de verkiezingen, maar keerde nadien op zijn stappen terug. De cafébaas riskeert ook een proces omdat hij in Ieper ook al twee personen probeerde aan te rijden. Intussen heeft de Kortrijkse lijsttrekker van Vlaams Belang, Wouter Vermeersch, beslist om Vanneste toch van de lijst te houden, waarop hij de vijftiende plaats innam.