Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.

In een paar Vlaamse gemeenten, zoals Steenokkerzeel, geldt zo'n flexibel tarief nu al. Wie daar per persoon minder dan 16.000 liter per jaar verbruikt, krijgt een lagere prijs. Maar grootverbruikers, die per persoon meer dan 60.000 liter water verbruiken, betalen meer dan 5,5 euro per 1.000 liter.

Ter vergelijking: in Vlaanderen bedraagt de gemiddelde prijs per 1.000 liter water momenteel iets meer dan 4 euro.

In 2014 is het waterverbruik in Vlaanderen trouwens voor het eerst onder de 100 liter per dag gedaald. Maar dat moet nog beter, vindt minister Schauvliege. Bovendien wil ze met de nieuwe regeling de grote regionale verschillen wegwerken die je vandaag op de waterfactuur vindt. "Een eenvoudigere factuur is een betere stimulans om rationeler om te springen met water", aldus de minister.

(Belga/RR)

Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.In een paar Vlaamse gemeenten, zoals Steenokkerzeel, geldt zo'n flexibel tarief nu al. Wie daar per persoon minder dan 16.000 liter per jaar verbruikt, krijgt een lagere prijs. Maar grootverbruikers, die per persoon meer dan 60.000 liter water verbruiken, betalen meer dan 5,5 euro per 1.000 liter. Ter vergelijking: in Vlaanderen bedraagt de gemiddelde prijs per 1.000 liter water momenteel iets meer dan 4 euro. In 2014 is het waterverbruik in Vlaanderen trouwens voor het eerst onder de 100 liter per dag gedaald. Maar dat moet nog beter, vindt minister Schauvliege. Bovendien wil ze met de nieuwe regeling de grote regionale verschillen wegwerken die je vandaag op de waterfactuur vindt. "Een eenvoudigere factuur is een betere stimulans om rationeler om te springen met water", aldus de minister.(Belga/RR)