De woordvoerder van het paleis bevestigt, zonder bijkomende details. Het jongste officiële bezoek van de Belgische monarchie aan het Vaticaan dateert al van oktober 2009. Toenmalig koning Albert II en koningin Paola werden er ontvangen door paus Benedictus XVI.

Koning Filip is katholiek met naar verluidt sympathie voor de Emmanuel Gemeenschap. Hij lijkt met betrekking tot ethische zaken dezelfde houding als zijn vader aan te nemen, waarbij hij zich houdt aan de Belgische grondwet. Zo tekende koning Filip eerder dit jaar nog een controversiële wet over de uitbreiding van euthanasie naar minderjarigen. (Belga/TE)

De woordvoerder van het paleis bevestigt, zonder bijkomende details. Het jongste officiële bezoek van de Belgische monarchie aan het Vaticaan dateert al van oktober 2009. Toenmalig koning Albert II en koningin Paola werden er ontvangen door paus Benedictus XVI. Koning Filip is katholiek met naar verluidt sympathie voor de Emmanuel Gemeenschap. Hij lijkt met betrekking tot ethische zaken dezelfde houding als zijn vader aan te nemen, waarbij hij zich houdt aan de Belgische grondwet. Zo tekende koning Filip eerder dit jaar nog een controversiële wet over de uitbreiding van euthanasie naar minderjarigen. (Belga/TE)