De koning heeft zijn raadplegingen vrijdag voortgezet na het aangeboden ontslag van de regering-Leterme, dat de vorst in beraad houdt. Zaterdag ontmoet de vorst de sociale partners.

Albert II zag in de loop van vrijdag de voorzitters van de meerderheidspartijen CD&V, PS en CDH. Ook de voorzitters van Ecolo, Groen! en SP.A werden op het koninklijk paleis verwacht.

Ook zaterdag zet het staatshoofd zijn consultaties voort. Hij ziet
dan de sociale partners, met onder meer het VBO en de vakbonden.

In de loop van donderdag had de koning al een gesprek met de voorzitters van MR en Open VLD. Hij zag toen ook de voorzitters van Kamer en Senaat, en voormalig koninklijk opdrachthouder Jean-Luc Dehaene.

Intussen is het rustig achter de politieke schermen. Vooral bij de Franstalige partijen waren er enkele informele contacten. Maar over het algemeen wachten de meerderheidspartijen op het resultaat van de bemiddeling of plegen ze intern overleg.

De koning heeft zijn raadplegingen vrijdag voortgezet na het aangeboden ontslag van de regering-Leterme, dat de vorst in beraad houdt. Zaterdag ontmoet de vorst de sociale partners.Albert II zag in de loop van vrijdag de voorzitters van de meerderheidspartijen CD&V, PS en CDH. Ook de voorzitters van Ecolo, Groen! en SP.A werden op het koninklijk paleis verwacht.Ook zaterdag zet het staatshoofd zijn consultaties voort. Hij ziet dan de sociale partners, met onder meer het VBO en de vakbonden.In de loop van donderdag had de koning al een gesprek met de voorzitters van MR en Open VLD. Hij zag toen ook de voorzitters van Kamer en Senaat, en voormalig koninklijk opdrachthouder Jean-Luc Dehaene. Intussen is het rustig achter de politieke schermen. Vooral bij de Franstalige partijen waren er enkele informele contacten. Maar over het algemeen wachten de meerderheidspartijen op het resultaat van de bemiddeling of plegen ze intern overleg.