Hij vraagt hen tegen 29 juli een nota op te stellen 'die als start voor toekomstige preformatiegesprekken kan dienen', klinkt het. Op 12 juli brengt het tweetal tussentijds verslag uit.

Vande Lanotte en Reynders veranderen het geweer van schouder. De informateurs gaan de komende weken intensievere inhoudelijke contacten leggen. Een preformatienota moet proberen de verschillen tussen de partijen te overbruggen. Om vertrouwen te creëren, zullen ze via verschillende formats gesprekken voeren.

De koning stuurde Reynders en Vande Lanotte op 30 mei het veld in om de mogelijkheden voor de vorming van een nieuwe federale regering na te gaan. Voorlopig zit de situatie muurvast, omdat de grootste partijen aan elke kant van de taalgrens, N-VA en PS, voorlopig niet rond de tafel gaan zitten.

Hij vraagt hen tegen 29 juli een nota op te stellen 'die als start voor toekomstige preformatiegesprekken kan dienen', klinkt het. Op 12 juli brengt het tweetal tussentijds verslag uit.Vande Lanotte en Reynders veranderen het geweer van schouder. De informateurs gaan de komende weken intensievere inhoudelijke contacten leggen. Een preformatienota moet proberen de verschillen tussen de partijen te overbruggen. Om vertrouwen te creëren, zullen ze via verschillende formats gesprekken voeren.De koning stuurde Reynders en Vande Lanotte op 30 mei het veld in om de mogelijkheden voor de vorming van een nieuwe federale regering na te gaan. Voorlopig zit de situatie muurvast, omdat de grootste partijen aan elke kant van de taalgrens, N-VA en PS, voorlopig niet rond de tafel gaan zitten.