Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) heeft donderdag aan koning Albert gevraagd om ontheven te worden van zijn opdracht. De vorst houdt zijn antwoord in beraad.

Vande Lanotte had om 16.30 uur een afspraak op het koninklijk paleis. Het was afwachten of hij zijn opdracht wilde voortzetten en welk initiatief de vorst zou nemen na de politieke crisis die is ontstaan over de onderhandelingsnota staatshervorming van de bemiddelaar.

Na afloop bleek dat Vande Lanotte heeft gevraagd om van zijn opdracht ontheven te worden. Maar de vorst houdt zijn antwoord in beraad. Maandag heeft hij een nieuwe afspraak met Vande Lanotte.

Vande Lanotte legt om 18 uur een verklaring af in de Senaat. Een half uur later geeft PS-voorzitter Elio Di Rupo een persconferentie op het hoofdkwartier van zijn partij.

Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) heeft donderdag aan koning Albert gevraagd om ontheven te worden van zijn opdracht. De vorst houdt zijn antwoord in beraad. Vande Lanotte had om 16.30 uur een afspraak op het koninklijk paleis. Het was afwachten of hij zijn opdracht wilde voortzetten en welk initiatief de vorst zou nemen na de politieke crisis die is ontstaan over de onderhandelingsnota staatshervorming van de bemiddelaar. Na afloop bleek dat Vande Lanotte heeft gevraagd om van zijn opdracht ontheven te worden. Maar de vorst houdt zijn antwoord in beraad. Maandag heeft hij een nieuwe afspraak met Vande Lanotte.Vande Lanotte legt om 18 uur een verklaring af in de Senaat. Een half uur later geeft PS-voorzitter Elio Di Rupo een persconferentie op het hoofdkwartier van zijn partij.