Informateur Bart De Wever (N-VA) krijgt van koning Filip een tweede verlenging van zijn opdracht. Op 25 juni moet hij opnieuw verslag uitbrengen. Dat meldt het Paleis via Twitter.

Bart De Wever bracht verslag uit aan de koning. Die verlengde zijn opdracht nog eens met een week.

Dat De Wever wil verder werken, kan erop wijzen dat hij nog steeds de mogelijkheid ziet om te landen met een federale centrumrechtse regering, bestaande uit zijn N-VA en CD&V aan Vlaamse zijde en MR en CDH aan Franstalige.

Daarvoor zal hij wel nog enerzijds het vertrouwen tussen hemzelf en de Franstaligen en dat tussen de Franstaligen onderlingen moeten versterken.

Bart De Wever bracht verslag uit aan de koning. Die verlengde zijn opdracht nog eens met een week.Dat De Wever wil verder werken, kan erop wijzen dat hij nog steeds de mogelijkheid ziet om te landen met een federale centrumrechtse regering, bestaande uit zijn N-VA en CD&V aan Vlaamse zijde en MR en CDH aan Franstalige. Daarvoor zal hij wel nog enerzijds het vertrouwen tussen hemzelf en de Franstaligen en dat tussen de Franstaligen onderlingen moeten versterken.