Koning Filip is momenteel met zijn gezin op vakantie in India. Enkele kranten schrijven dat de regering-Michel de vorst heeft opgedragen om die vakantie in te korten en een dag eerder dan voorzien - op 30 in plaats van op 31 december - terug te keren naar Brussel.

Maar die berichten kloppen niet, reageert het paleis. 'De regering heeft nooit aan de koning gevraagd om vroeger terug te keren dan voorzien. De terugvlucht uit India was altijd gepland op 30 december,' zegt zijn woordvoerder Pierre-Emmanuel De Bauw aan Belga. 'De koning weet goed dat hij vaak teksten moet ondertekenen in de eindejaarsperiode en hij had daar rekening mee gehouden.'

Sociaal overleg

De koning moet nog zijn handtekening zetten onder een aantal koninklijke besluiten over het sociaal overleg. De regering wil immers de op de laatste ministerraad van dit jaar goedgekeurde regelingen over het loopbaaneinde op 1 januari laten ingaan.

Koning Filip is momenteel met zijn gezin op vakantie in India. Enkele kranten schrijven dat de regering-Michel de vorst heeft opgedragen om die vakantie in te korten en een dag eerder dan voorzien - op 30 in plaats van op 31 december - terug te keren naar Brussel. Maar die berichten kloppen niet, reageert het paleis. 'De regering heeft nooit aan de koning gevraagd om vroeger terug te keren dan voorzien. De terugvlucht uit India was altijd gepland op 30 december,' zegt zijn woordvoerder Pierre-Emmanuel De Bauw aan Belga. 'De koning weet goed dat hij vaak teksten moet ondertekenen in de eindejaarsperiode en hij had daar rekening mee gehouden.'De koning moet nog zijn handtekening zetten onder een aantal koninklijke besluiten over het sociaal overleg. De regering wil immers de op de laatste ministerraad van dit jaar goedgekeurde regelingen over het loopbaaneinde op 1 januari laten ingaan.