Ze was jong, mooi en blond. Barbara Maselis had drie jaar lang verkering met prins Filip. Ze was zijn grote jeugdliefde. Met haar wou hij door het leven gaan.

Maar net als in de jongste aflevering van Albert II, moest prins Filip ook in het echte leven zijn jeugdliefde dumpen, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

De televisiereeks Albert II is na de eerste afleveringen bedolven onder de kritiek. 'Ongeloofwaardig,' is nog één van de mildste adjectieven. In de meest recente aflevering zagen we een jonge prins Filip op een strand zijn kleren uittrekken en poedelnaakt de zee in rennen. 'Dat is zeker nooit in het echt gebeurd,' zeggen royalty watchers in de krant. 'Zoiets doet Filip niet.' Maar, veel belangrijker, het meisje met wie Filip naakt de zee induikt, is niet verzonnen.

Het personage Elisabeth Beel De Laet is gebaseerd op Barbara Maselis 'de knappe dochter van veevoederfabrikant Gerard Maselis uit Roeselare'. Prins Filip en Barbara blijven drie jaar lang een koppel. 'Ze waren niet uit elkaar te slaan,' volgens vader Gerard Maselis.

Maar de relatie vindt geen genade in de ogen van het paleis. Terwijl Filip in de serie gedwongen wordt om het meisje te dumpen nadat Fabiola te weten is gekomen dat ze niet gedoopt is, blijkt er in het echt iets vergelijkbaars gebeurd te zijn.

De toenmalige kroonprins Albert verplicht Filip om een einde te maken aan de liefdesaffaire. Een relatie met een burgermeisje kan niet.

Dat Filip lange tijd ontroostbaar was, maar toch gehoorzaamt en het meisje dumpt, bewijst volgens Het Laatste Nieuws dat hij het staatsbelang voor zijn eigen belang kan plaatsen.

Barbara Maselis is nu 51. Naar verluidt onderhoudt ze nog contacten met koning Filip.

Ze was jong, mooi en blond. Barbara Maselis had drie jaar lang verkering met prins Filip. Ze was zijn grote jeugdliefde. Met haar wou hij door het leven gaan. Maar net als in de jongste aflevering van Albert II, moest prins Filip ook in het echte leven zijn jeugdliefde dumpen, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De televisiereeks Albert II is na de eerste afleveringen bedolven onder de kritiek. 'Ongeloofwaardig,' is nog één van de mildste adjectieven. In de meest recente aflevering zagen we een jonge prins Filip op een strand zijn kleren uittrekken en poedelnaakt de zee in rennen. 'Dat is zeker nooit in het echt gebeurd,' zeggen royalty watchers in de krant. 'Zoiets doet Filip niet.' Maar, veel belangrijker, het meisje met wie Filip naakt de zee induikt, is niet verzonnen. Het personage Elisabeth Beel De Laet is gebaseerd op Barbara Maselis 'de knappe dochter van veevoederfabrikant Gerard Maselis uit Roeselare'. Prins Filip en Barbara blijven drie jaar lang een koppel. 'Ze waren niet uit elkaar te slaan,' volgens vader Gerard Maselis. Maar de relatie vindt geen genade in de ogen van het paleis. Terwijl Filip in de serie gedwongen wordt om het meisje te dumpen nadat Fabiola te weten is gekomen dat ze niet gedoopt is, blijkt er in het echt iets vergelijkbaars gebeurd te zijn. De toenmalige kroonprins Albert verplicht Filip om een einde te maken aan de liefdesaffaire. Een relatie met een burgermeisje kan niet. Dat Filip lange tijd ontroostbaar was, maar toch gehoorzaamt en het meisje dumpt, bewijst volgens Het Laatste Nieuws dat hij het staatsbelang voor zijn eigen belang kan plaatsen. Barbara Maselis is nu 51. Naar verluidt onderhoudt ze nog contacten met koning Filip.