Koningin Paola negeerde een verbod van het paleis om de bizarre brief over haar zoon prins Laurent te verspreiden. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De brief over Laurent is de inzet van een hoog oplopende ruzie tussen koning Filip en zijn moeder. De koning is furieus omdat Paola suggereert dat er 'een gebrek aan waardering' is voor Laurent.

Terwijl de koningin zelf liever op vakantie in Frankrijk bleef dan Laurent te bezoeken in het ziekenhuis, vond Filip, ondanks zijn drukke agenda, wel tijd om meermaals bij zijn broer langs te gaan.

Sinds de troonswissel is Laurent niet langer persona non grata aan het hof en Filip zou voor hem een nieuwe functie met internationale allure voorbereiden.

Psychologische problemen

Het paleis heeft een interne regel dat enkel de persdienst mag communiceren over het hof en de koninklijke familie. Dit om te vermijden dat iedereen zomaar wat zegt of dat er tegenstrijdige signalen komen.

Koningin Paola heeft deze regel niet alleen langs zich neergelegd, ze negeerde naar verluidt ook een uitdrukkelijk verbod om naar buiten te komen met de brief over Laurent, nadat haar medewerker de tekst had voorgelegd aan het paleis.

Binnen het paleis wordt verontwaardigd gereageerd op het eigengereide optreden van Paola. 'Terecht,' zegt royalty watcher Mario Danneels in Het Laatste Nieuws. 'Twee weken lang is alles gedaan om de privacy van Laurent te beschermen. En nu komt zij met de impliciete mededeling dat hij psychologische problemen heeft.'

Paleis buitenspel

Volgens Danneels heeft koning Filip zijn ouders niet meer in de hand en zetten Albert en Paola het paleis volledig buitenspel. Eerder weigerden ze al naar de nieuwjaarsreceptie te komen en nu daagden ze ook niet op voor het staatsdiner met de Chinese president.

'Men had verwacht dat er problemen zouden komen tussen Filip en Laurent, maar dat is niet het geval,' zegt professor emeritus Mark Van den Wijngaert in Het Laatste Nieuws. 'Nu is er wel een aanvaring met zijn ouders. Zij zouden beter dan wie ook moeten weten dat ze Filip het leven niet zuur moeten maken. Het is niet aan de afgetreden koningin om de initiatieven van het hof te dwarsbomen.'

Koningin Paola negeerde een verbod van het paleis om de bizarre brief over haar zoon prins Laurent te verspreiden. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De brief over Laurent is de inzet van een hoog oplopende ruzie tussen koning Filip en zijn moeder. De koning is furieus omdat Paola suggereert dat er 'een gebrek aan waardering' is voor Laurent. Terwijl de koningin zelf liever op vakantie in Frankrijk bleef dan Laurent te bezoeken in het ziekenhuis, vond Filip, ondanks zijn drukke agenda, wel tijd om meermaals bij zijn broer langs te gaan.Sinds de troonswissel is Laurent niet langer persona non grata aan het hof en Filip zou voor hem een nieuwe functie met internationale allure voorbereiden.Psychologische problemenHet paleis heeft een interne regel dat enkel de persdienst mag communiceren over het hof en de koninklijke familie. Dit om te vermijden dat iedereen zomaar wat zegt of dat er tegenstrijdige signalen komen. Koningin Paola heeft deze regel niet alleen langs zich neergelegd, ze negeerde naar verluidt ook een uitdrukkelijk verbod om naar buiten te komen met de brief over Laurent, nadat haar medewerker de tekst had voorgelegd aan het paleis.Binnen het paleis wordt verontwaardigd gereageerd op het eigengereide optreden van Paola. 'Terecht,' zegt royalty watcher Mario Danneels in Het Laatste Nieuws. 'Twee weken lang is alles gedaan om de privacy van Laurent te beschermen. En nu komt zij met de impliciete mededeling dat hij psychologische problemen heeft.'Paleis buitenspelVolgens Danneels heeft koning Filip zijn ouders niet meer in de hand en zetten Albert en Paola het paleis volledig buitenspel. Eerder weigerden ze al naar de nieuwjaarsreceptie te komen en nu daagden ze ook niet op voor het staatsdiner met de Chinese president. 'Men had verwacht dat er problemen zouden komen tussen Filip en Laurent, maar dat is niet het geval,' zegt professor emeritus Mark Van den Wijngaert in Het Laatste Nieuws. 'Nu is er wel een aanvaring met zijn ouders. Zij zouden beter dan wie ook moeten weten dat ze Filip het leven niet zuur moeten maken. Het is niet aan de afgetreden koningin om de initiatieven van het hof te dwarsbomen.'