Koning Filip heeft prinses Delphine afgelopen vrijdag voor de eerste keer ontmoet in het kasteel van Laken. 'Het was een warme ontmoeting', zo klonk het donderdag in een gezamenlijke mededeling die het Paleis verspreidde.

Koning Albert II heeft vrijdag voor het eerst gereageerd op de ontmoeting. 'Mijn echtgenote en ikzelf zijn verheugd over het initiatief van de koning, het begin van betere tijden voor ons allen en in het bijzonder voor Delphine', klinkt het in een persbericht.

Delphine, de buitenechtelijke dochter van koning Albert II met Sybille de Selys Longchamps, kan zich sinds 1 oktober officieel Delphine van Saxen-Coburg en prinses van België noemen, na een arrest van het hof van beroep in Brussel.

Daarmee kwam een einde aan een jarenlange juridische strijd, die al in 2003 begon. Het vorige staatshoofd hield jarenlang vol dat Delphine niet zijn dochter is, maar maakte in januari uiteindelijk zelf bekend dat DNA-onderzoek had uitgewezen dat hij wel degelijk de biologische vader is en dat hij dat niet langer juridisch zou betwisten.

Koning Filip heeft prinses Delphine afgelopen vrijdag voor de eerste keer ontmoet in het kasteel van Laken. 'Het was een warme ontmoeting', zo klonk het donderdag in een gezamenlijke mededeling die het Paleis verspreidde. Koning Albert II heeft vrijdag voor het eerst gereageerd op de ontmoeting. 'Mijn echtgenote en ikzelf zijn verheugd over het initiatief van de koning, het begin van betere tijden voor ons allen en in het bijzonder voor Delphine', klinkt het in een persbericht. Delphine, de buitenechtelijke dochter van koning Albert II met Sybille de Selys Longchamps, kan zich sinds 1 oktober officieel Delphine van Saxen-Coburg en prinses van België noemen, na een arrest van het hof van beroep in Brussel. Daarmee kwam een einde aan een jarenlange juridische strijd, die al in 2003 begon. Het vorige staatshoofd hield jarenlang vol dat Delphine niet zijn dochter is, maar maakte in januari uiteindelijk zelf bekend dat DNA-onderzoek had uitgewezen dat hij wel degelijk de biologische vader is en dat hij dat niet langer juridisch zou betwisten.