Delphine Boël, de onwettige dochter van koning Albert, was geen ongelukje en zeker niet het gevolg van een one night stand. Ze was een liefdeskind. Albert had 20 jaar lang een vaste relatie met Sybille de Selys Longchamps, de moeder van Delphine. Ze woonden 10 jaar samen als een getrouwd koppel en Delphine wist niet anders dan dat Albert de vader in het gezin was. Dat blijkt uit de tweedelige documentaire 'Onze dochter heet Delphine' die VIER dit najaar zal uitzenden.

Respect en liefde

De moeder van Delphine, die nooit eerder iets over haar relatie met Albert heeft willen zeggen, spreekt ook nu nog geen kwaad woord over de koning. 'Ze spreekt met respect en liefde over hem,' zegt documentairemaker Eric Goens in Het Laatste Nieuws. 'Ze zegt dat ze hem alles verschuldigd is. Albert heeft haar immers een kind geschonken. Na alle gesprekken ben ik ervan overtuigd dat er niemand op deze wereld rondloopt, zelfs Paola niet, die Albert beter kent dan zij.'

Anorexia

'Delphine zag haar vader bijna dagelijks,' zegt Goens in De Morgen. 'Hij was er toen ze van school kwam, hielp haar met haar huiswerk en dergelijke en plots hield dat op. Daar heeft ze zwaar onder geleden. Delphine ontwikkelde zelfs een agressieve vorm van anorexia die haar bijna het leven kostte.'

Echtscheiding

In de documentaire onthult de moeder van Delphine welke rol de kerk heeft gespeeld in de ontkenning van de dochter van Albert. Ze toont ook de echtscheidingspapieren die klaarlagen om het huwelijk tussen Albert en Paola te ontbinden en ze laat vakantiefoto's zien van haarzelf met (toen nog prins) Albert.

Troonsafstand

Eric Goens vertelt aan de kranten hoe hij in het Franse dorpje Villecroze samen met Sybille de Longchamps op een laptop live naar de speech keek waarin Albert zijn troonsafstand aankondigde. 'Een hallucinant moment. En voor haar een enorme teleurstelling. Ze blijft nog steeds hopen dat Albert ooit zijn dochter erkent.' (EE)

Delphine Boël, de onwettige dochter van koning Albert, was geen ongelukje en zeker niet het gevolg van een one night stand. Ze was een liefdeskind. Albert had 20 jaar lang een vaste relatie met Sybille de Selys Longchamps, de moeder van Delphine. Ze woonden 10 jaar samen als een getrouwd koppel en Delphine wist niet anders dan dat Albert de vader in het gezin was. Dat blijkt uit de tweedelige documentaire 'Onze dochter heet Delphine' die VIER dit najaar zal uitzenden. Respect en liefde De moeder van Delphine, die nooit eerder iets over haar relatie met Albert heeft willen zeggen, spreekt ook nu nog geen kwaad woord over de koning. 'Ze spreekt met respect en liefde over hem,' zegt documentairemaker Eric Goens in Het Laatste Nieuws. 'Ze zegt dat ze hem alles verschuldigd is. Albert heeft haar immers een kind geschonken. Na alle gesprekken ben ik ervan overtuigd dat er niemand op deze wereld rondloopt, zelfs Paola niet, die Albert beter kent dan zij.' Anorexia 'Delphine zag haar vader bijna dagelijks,' zegt Goens in De Morgen. 'Hij was er toen ze van school kwam, hielp haar met haar huiswerk en dergelijke en plots hield dat op. Daar heeft ze zwaar onder geleden. Delphine ontwikkelde zelfs een agressieve vorm van anorexia die haar bijna het leven kostte.' Echtscheiding In de documentaire onthult de moeder van Delphine welke rol de kerk heeft gespeeld in de ontkenning van de dochter van Albert. Ze toont ook de echtscheidingspapieren die klaarlagen om het huwelijk tussen Albert en Paola te ontbinden en ze laat vakantiefoto's zien van haarzelf met (toen nog prins) Albert. Troonsafstand Eric Goens vertelt aan de kranten hoe hij in het Franse dorpje Villecroze samen met Sybille de Longchamps op een laptop live naar de speech keek waarin Albert zijn troonsafstand aankondigde. 'Een hallucinant moment. En voor haar een enorme teleurstelling. Ze blijft nog steeds hopen dat Albert ooit zijn dochter erkent.' (EE)