Koen Dillen, ex-Europarlementslid en zoon van stichter Karel Dillen, stapt uit Vlaams Belang. Reden is de verwijdering van de Gentse Belfortploeg uit de partij. 'De liquidatie van mijn vriend Francis Van den Eynde en zijn medestanders is voor mij de druppel die de emmer doet overlopen', schrijft Dillen in zijn ontslagbrief, die hij donderdagavond naar partijvoorzitter Bruno Valkeniers stuurde. 'Een schitterend manager kan een slecht partijvoorzitter blijken. U bent er zo één', geeft hij de Vlaams Belangvoorzitter mee.

Valkeniers zette begin deze week vijf dissidente Gentse gemeenteraadsleden, die onder leiding van oud-Kamerlid Francis Van den Eynde de Belfortploeg hadden opgericht, uit de partij. Als reden voor die beslissing gaf Valkeniers de verwijdering van de vier 'niet-Belforters' uit de Vlaams Belangfractie in de gemeenteraad.

Strekking

De 46-jarige Koen Dillen zat tussen 2003 en 2009 in het Europees parlement en zetelde ook in de partijraad van het Vlaams Belang. Zijn zus Marijke is ondervoorzitter van het Vlaams Belang. Momenteel werkt hij voor oud-partijvoorzitter Frank Vanhecke in het Europees parlement.

Koen Dillen behoort samen met onder meer Vanhecke tot de strekking binnen de partij die vindt dat het Vlaams Belang van stijl moet veranderen en zich moet afzetten tegen wat ze dictaten van de Antwerpse gemeenteraadsfractie noemen.

Kritiek

In zijn ontslagbrief schrijft Dillen dat hij in 2008 geloofde dat Valkeniers als nieuwe voorzitter de sputterende motor van de partij weer op volle toeren zou kunnen laten draaien.

Maar Valkeniers heeft volgens hem niets gedaan aan de wantoestanden die hem gemeld werden en fungeert sinds zijn aantreden feitelijk als de uitvoerder van de wensen van Filip Dewinter en Gerolf Annemans.

Koen Dillen verwijt Bruno Valkeniers dat hij 'tolereerde en patroneerde dat onze bekwaamste vrouw, Marie-Rose Morel, op de meest brutale wijze 'kaltgestellt' werd'. Hij neemt het de voorzitter ook kwalijk dat Kamerlid Bruno Stevenheydens (intussen N-VA-Kamerfractiesecretaris) 'buiten getergd' werd en Kamerfractiesecretaris Francis Wouters na tien jaar zijn job verloor omdat hij in de partijraad een dissidente mening durfde te uiten.

'Net als vele anderen besef ik dat Vlaams Belang mijn partij niet meer is. Ik zal niet de laatste zijn die u schrijft', voorspelt Dillen nog. Hij benadrukt dat hij momenteel geen politieke plannen heeft. 'Ik ga zeker niet naar de N-VA'. (Belga/KVDA)

Koen Dillen, ex-Europarlementslid en zoon van stichter Karel Dillen, stapt uit Vlaams Belang. Reden is de verwijdering van de Gentse Belfortploeg uit de partij. 'De liquidatie van mijn vriend Francis Van den Eynde en zijn medestanders is voor mij de druppel die de emmer doet overlopen', schrijft Dillen in zijn ontslagbrief, die hij donderdagavond naar partijvoorzitter Bruno Valkeniers stuurde. 'Een schitterend manager kan een slecht partijvoorzitter blijken. U bent er zo één', geeft hij de Vlaams Belangvoorzitter mee. Valkeniers zette begin deze week vijf dissidente Gentse gemeenteraadsleden, die onder leiding van oud-Kamerlid Francis Van den Eynde de Belfortploeg hadden opgericht, uit de partij. Als reden voor die beslissing gaf Valkeniers de verwijdering van de vier 'niet-Belforters' uit de Vlaams Belangfractie in de gemeenteraad. Strekking De 46-jarige Koen Dillen zat tussen 2003 en 2009 in het Europees parlement en zetelde ook in de partijraad van het Vlaams Belang. Zijn zus Marijke is ondervoorzitter van het Vlaams Belang. Momenteel werkt hij voor oud-partijvoorzitter Frank Vanhecke in het Europees parlement. Koen Dillen behoort samen met onder meer Vanhecke tot de strekking binnen de partij die vindt dat het Vlaams Belang van stijl moet veranderen en zich moet afzetten tegen wat ze dictaten van de Antwerpse gemeenteraadsfractie noemen. Kritiek In zijn ontslagbrief schrijft Dillen dat hij in 2008 geloofde dat Valkeniers als nieuwe voorzitter de sputterende motor van de partij weer op volle toeren zou kunnen laten draaien. Maar Valkeniers heeft volgens hem niets gedaan aan de wantoestanden die hem gemeld werden en fungeert sinds zijn aantreden feitelijk als de uitvoerder van de wensen van Filip Dewinter en Gerolf Annemans. Koen Dillen verwijt Bruno Valkeniers dat hij 'tolereerde en patroneerde dat onze bekwaamste vrouw, Marie-Rose Morel, op de meest brutale wijze 'kaltgestellt' werd'. Hij neemt het de voorzitter ook kwalijk dat Kamerlid Bruno Stevenheydens (intussen N-VA-Kamerfractiesecretaris) 'buiten getergd' werd en Kamerfractiesecretaris Francis Wouters na tien jaar zijn job verloor omdat hij in de partijraad een dissidente mening durfde te uiten. 'Net als vele anderen besef ik dat Vlaams Belang mijn partij niet meer is. Ik zal niet de laatste zijn die u schrijft', voorspelt Dillen nog. Hij benadrukt dat hij momenteel geen politieke plannen heeft. 'Ik ga zeker niet naar de N-VA'. (Belga/KVDA)