Fernand Koekelberg legde in maart zijn functie neer als commissaris-generaal van de federale politie vanwege de herhaalde aanvallen op zijn persoon.
Net nu de selectieprocedure is gestart voor zijn opvolging, komt de gewezen politiebaas weer in opspraak. Na de zogenaamde canapébenoemingen en de zaak-Delvaux is Koekelberg nu beschuldigd in een verkrachtingszaak. Koekelberg ontkent die beschuldigingen met klem. Er zou de gewezen politiebaas nu nog meer juridisch onheil boven het hoofd hangen. In De Standaard en Het Nieuwsblad van dit weekend staat te lezen dat het Comité P tijdens een toezichtsonderzoek -na de peperdure reis naar Qatar en de veelbesproken aankoop van Delvauxkoffers- verdachte facturen heeft ontdekt in de boekhouding van zijn commissariaat-generaal.

Gesjoemel

Volgens de kranten zouden er sterke aanwijzingen zijn van valsheid in geschrifte en gesjoemel. Verschillende bronnen verklaarden aan Het Nieuwsblad en De Standaard dat het Comité P de ontdekkingen heeft overgemaakt aan het Brusselse parket. Dat moet nu beslissen wat ermee gebeurt. (Belga/INM)

Fernand Koekelberg legde in maart zijn functie neer als commissaris-generaal van de federale politie vanwege de herhaalde aanvallen op zijn persoon. Net nu de selectieprocedure is gestart voor zijn opvolging, komt de gewezen politiebaas weer in opspraak. Na de zogenaamde canapébenoemingen en de zaak-Delvaux is Koekelberg nu beschuldigd in een verkrachtingszaak. Koekelberg ontkent die beschuldigingen met klem. Er zou de gewezen politiebaas nu nog meer juridisch onheil boven het hoofd hangen. In De Standaard en Het Nieuwsblad van dit weekend staat te lezen dat het Comité P tijdens een toezichtsonderzoek -na de peperdure reis naar Qatar en de veelbesproken aankoop van Delvauxkoffers- verdachte facturen heeft ontdekt in de boekhouding van zijn commissariaat-generaal. Gesjoemel Volgens de kranten zouden er sterke aanwijzingen zijn van valsheid in geschrifte en gesjoemel. Verschillende bronnen verklaarden aan Het Nieuwsblad en De Standaard dat het Comité P de ontdekkingen heeft overgemaakt aan het Brusselse parket. Dat moet nu beslissen wat ermee gebeurt. (Belga/INM)