"In Vlaanderen en Brussel zitten in honderden kleuterklasjes meer dan 25 kleuters. Dit is echt niet verantwoord", zegt woordvoerder Guido Sauwens in De Zondag. "Zeker als je weet dat in een crèche maximum zeven kindjes per begeleidster zitten. Wij ijveren voor maximum twintig kleuters per klas."

Besparingsmaatregelen

Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet beloofde beterschap tegen 1 september 2012, maar zet daar twee besparingsmaatregelen tegenover: de kleinste kleuterschooltjes moeten afgeschaft worden en ook het kleuterturnen moet eraan geloven. "Onaanvaardbaar", reageert de Werkgroep, die ook het subsidiebeleid op de korrel neemt. De Werkgroep beraadt zich nu over een staking begin volgend schooljaar. (Belga)

"In Vlaanderen en Brussel zitten in honderden kleuterklasjes meer dan 25 kleuters. Dit is echt niet verantwoord", zegt woordvoerder Guido Sauwens in De Zondag. "Zeker als je weet dat in een crèche maximum zeven kindjes per begeleidster zitten. Wij ijveren voor maximum twintig kleuters per klas."Besparingsmaatregelen Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet beloofde beterschap tegen 1 september 2012, maar zet daar twee besparingsmaatregelen tegenover: de kleinste kleuterschooltjes moeten afgeschaft worden en ook het kleuterturnen moet eraan geloven. "Onaanvaardbaar", reageert de Werkgroep, die ook het subsidiebeleid op de korrel neemt. De Werkgroep beraadt zich nu over een staking begin volgend schooljaar. (Belga)