"Al wat men zich maar kan voorstellen is getest en berekend", onderstreepte FANC-topman Jan Bens in de Kamer.

Vanop de groene banken herhaalden Kristof Calvo (Groen) en Muriel Gerkens (Ecolo) hun twijfels over het FANC-rapport. Gerkens sprak van "relatieve zekerheden" en stelde zich vragen bij de nood aan extra testen als alle garanties op tafel liggen.

Geen gevaar voor een kernramp in België

Ook het interview met Bens in de krant De Morgen dook meermaals op. Daarin zei de FANC-topman dat windmolens gevaarlijker kunnen zijn dan nucleaire centrales, bijvoorbeeld door een wiekbreuk nabij chemische installaties. Hij toonde zich ook "101" procent zeker over de veiligheid van de kernreactoren met scheurtjes en ziet naar eigen zeggen geen gevaar voor een kernramp in België.

"Al wat ik dit weekend heb gelezen is u als onafhankelijk persoon onwaardig", hekelde oppositielid Calvo. Maar ook SP.A -collega Peter Vanvelthoven betreurde dat Bens met zijn interview "een probleem creëert eerder dan vertrouwen".

'Interpretaties van de journalist'

Bens van zijn kant ontkende de uitspraken uit het interview. "Dat zijn dingen die ik niet gezegd heb. Het zijn interpretaties van de journalist. Maar het ging er zo zwaar over dat ik geen polemiek wilde starten. Het is een feit dat windmolens geen gevaar vormen", klonk het.

Journalist Steven Samyn verbaasde zich tijdens de zitting op twitter al over die stelling. "Je geeft interview, krijgt tekst doorgestuurd, je zegt dat weergave correct is en dan in parlement uitspraak ontkennen", tweette hij. (Belga/TE)

"Al wat men zich maar kan voorstellen is getest en berekend", onderstreepte FANC-topman Jan Bens in de Kamer. Vanop de groene banken herhaalden Kristof Calvo (Groen) en Muriel Gerkens (Ecolo) hun twijfels over het FANC-rapport. Gerkens sprak van "relatieve zekerheden" en stelde zich vragen bij de nood aan extra testen als alle garanties op tafel liggen. Geen gevaar voor een kernramp in België Ook het interview met Bens in de krant De Morgen dook meermaals op. Daarin zei de FANC-topman dat windmolens gevaarlijker kunnen zijn dan nucleaire centrales, bijvoorbeeld door een wiekbreuk nabij chemische installaties. Hij toonde zich ook "101" procent zeker over de veiligheid van de kernreactoren met scheurtjes en ziet naar eigen zeggen geen gevaar voor een kernramp in België. "Al wat ik dit weekend heb gelezen is u als onafhankelijk persoon onwaardig", hekelde oppositielid Calvo. Maar ook SP.A -collega Peter Vanvelthoven betreurde dat Bens met zijn interview "een probleem creëert eerder dan vertrouwen". 'Interpretaties van de journalist'Bens van zijn kant ontkende de uitspraken uit het interview. "Dat zijn dingen die ik niet gezegd heb. Het zijn interpretaties van de journalist. Maar het ging er zo zwaar over dat ik geen polemiek wilde starten. Het is een feit dat windmolens geen gevaar vormen", klonk het. Journalist Steven Samyn verbaasde zich tijdens de zitting op twitter al over die stelling. "Je geeft interview, krijgt tekst doorgestuurd, je zegt dat weergave correct is en dan in parlement uitspraak ontkennen", tweette hij. (Belga/TE)