Het kernkabinet heeft zondag van 17 uur tot 20 uur over de opmaak van de begroting 2014 en een pakket relancemaatregelen onderhandeld. Maandag zitten de topministers vanaf 10 uur opnieuw samen.

Naar verluidt heeft CD&V het schrappen van een vakantiedag opnieuw op tafel gelegd. De regeringstop had het Planbureau en de Nationale Bank gevraagd een aantal pistes te becijferen.

Het gaat daarbij onder meer om het sp.a-voorstel om de btw op energie te verlagen, de lastenverlaging voor de vierde en vijfde werknemer in kmo's, en ook het oude CD&V-voorstel om een vakantiedag te schrappen.

Het relancevoorstel van vicepremier Johan Vande Lanotte (sp.a) om de btw op elektriciteit te verlagen van 21 naar 6 procent, kan op weinig steun van de CD&V rekenen. "Ik geloof persoonlijk niet in terugverdieneffecten. Dat is een truc van paars die we nadien dubbel en dik hebben moeten terugbetalen", liet vicepremier Pieter De Crem voor het weekend optekenen

De resultaten zouden maandag klaar moeten zijn, luidt het in kringen van de onderhandelaars. (Belga/BO)

Het kernkabinet heeft zondag van 17 uur tot 20 uur over de opmaak van de begroting 2014 en een pakket relancemaatregelen onderhandeld. Maandag zitten de topministers vanaf 10 uur opnieuw samen.Naar verluidt heeft CD&V het schrappen van een vakantiedag opnieuw op tafel gelegd. De regeringstop had het Planbureau en de Nationale Bank gevraagd een aantal pistes te becijferen.Het gaat daarbij onder meer om het sp.a-voorstel om de btw op energie te verlagen, de lastenverlaging voor de vierde en vijfde werknemer in kmo's, en ook het oude CD&V-voorstel om een vakantiedag te schrappen. Het relancevoorstel van vicepremier Johan Vande Lanotte (sp.a) om de btw op elektriciteit te verlagen van 21 naar 6 procent, kan op weinig steun van de CD&V rekenen. "Ik geloof persoonlijk niet in terugverdieneffecten. Dat is een truc van paars die we nadien dubbel en dik hebben moeten terugbetalen", liet vicepremier Pieter De Crem voor het weekend optekenenDe resultaten zouden maandag klaar moeten zijn, luidt het in kringen van de onderhandelaars. (Belga/BO)