De Kerkfabriek van Sint-Baafs heeft ontstemd gereageerd op het opduiken van valse Vlaams Belang-affiches met de afbeelding van het Lam Gods. "Wij protesteren heftig tegen het misbruik dat hier gemaakt wordt van en van de topstukken van ons kunstpatrimonium. Bovendien is het beledigend voor de katholieke gelovige gemeenschap", reageert kanunnik Ludo Collin, rector van de Sint-Baafskathedraal in Gent, namens de Kerkfabriek van Sint-Baafs.

Recht van afbeelding

Collin wijst erop dat aan de Kerkfabriek van Sint-Baafs geen toelating is gevraagd om een afbeelding van het Lam Gods te gebruiken. "Wij wensen er ook op te wijzen dat alle fotorechten op het Lam Gods beheerd worden door Lukas, Art in Flanders vzw en dat ook deze instelling, die in volledig overleg werkt met de Kerkfabriek van de Sint-Baafskathedraal, niet op de hoogte was van het misbruik van een afbeelding van het Lam Gods voor dit ontoelaatbaar gebruik.

Kerkfabriek: 'Stop verspreiding'

Wij vragen kordaat aan de initiatiefnemers om de affiche te verwijderen en niet verder te verspreiden", aldus de kanunnik.

Vlaams Belang gaat klacht indienen

De valse affiches van het Vlaams Belang doken al op in Antwerpen en Gent. De professionele druk toont een parodie op het Lam Gods met daaronder de oude VB-slogan 'Blijf van ons land'. De partij heeft geen idee wie achter de campagne zit, maar gaat een klacht indienen. "Anders riskeren we te worden beboet wegens overlast", besluit boegbeeld Filip Dewinter. (Belga/INM)

De Kerkfabriek van Sint-Baafs heeft ontstemd gereageerd op het opduiken van valse Vlaams Belang-affiches met de afbeelding van het Lam Gods. "Wij protesteren heftig tegen het misbruik dat hier gemaakt wordt van en van de topstukken van ons kunstpatrimonium. Bovendien is het beledigend voor de katholieke gelovige gemeenschap", reageert kanunnik Ludo Collin, rector van de Sint-Baafskathedraal in Gent, namens de Kerkfabriek van Sint-Baafs. Recht van afbeelding Collin wijst erop dat aan de Kerkfabriek van Sint-Baafs geen toelating is gevraagd om een afbeelding van het Lam Gods te gebruiken. "Wij wensen er ook op te wijzen dat alle fotorechten op het Lam Gods beheerd worden door Lukas, Art in Flanders vzw en dat ook deze instelling, die in volledig overleg werkt met de Kerkfabriek van de Sint-Baafskathedraal, niet op de hoogte was van het misbruik van een afbeelding van het Lam Gods voor dit ontoelaatbaar gebruik. Kerkfabriek: 'Stop verspreiding' Wij vragen kordaat aan de initiatiefnemers om de affiche te verwijderen en niet verder te verspreiden", aldus de kanunnik. Vlaams Belang gaat klacht indienen De valse affiches van het Vlaams Belang doken al op in Antwerpen en Gent. De professionele druk toont een parodie op het Lam Gods met daaronder de oude VB-slogan 'Blijf van ons land'. De partij heeft geen idee wie achter de campagne zit, maar gaat een klacht indienen. "Anders riskeren we te worden beboet wegens overlast", besluit boegbeeld Filip Dewinter. (Belga/INM)