De doorsnee Belg beheerst steeds beter het Engels, maar de Franstalige Brusselaars en Walen hinken achterop ten opzichte van de Vlamingen. Dat blijkt dinsdag uit een studie van het instituut Education First (EF EPI).

Education First distilleert elk jaar de kennis van de taal van Shakespeare in een graadmeter. Volgens de index 2016 zijn de Belgen de op tien na beste Engelstaligen van diegenen die het Engels niet als moedertaal hebben. Hiermee stijgen ze zes plaatsen ten opzichte van 2015.

Vlamingen vijfde

Maar de studie toont dus grote verschillen aan tussen het Noorden en het Zuiden van het land. De Vlamingen zouden an sich op de vijfde stek staan in de rangschikking, na Nederland en de Scandinavische landen. Omgekeerd zouden de Franstaligen zonder de Vlamingen zakken naar plaats dertig, net achter Frankrijk en een heel eind na Luxemburg (7) en Duitsland (9). Voorts is het ook opvallend dat in België, in tegenstelling tot de meeste landen, de mannen beter het Engels beheersen dan de vrouwen.

De studie werd afgenomen bij 950.000 volwassenen in 72 landen of gebieden.

Volgens de onderzoekers is een betere kennis van het Engels onder meer gunstig op de arbeidsmarkt.

(Belga/RR)

De doorsnee Belg beheerst steeds beter het Engels, maar de Franstalige Brusselaars en Walen hinken achterop ten opzichte van de Vlamingen. Dat blijkt dinsdag uit een studie van het instituut Education First (EF EPI).Education First distilleert elk jaar de kennis van de taal van Shakespeare in een graadmeter. Volgens de index 2016 zijn de Belgen de op tien na beste Engelstaligen van diegenen die het Engels niet als moedertaal hebben. Hiermee stijgen ze zes plaatsen ten opzichte van 2015. Maar de studie toont dus grote verschillen aan tussen het Noorden en het Zuiden van het land. De Vlamingen zouden an sich op de vijfde stek staan in de rangschikking, na Nederland en de Scandinavische landen. Omgekeerd zouden de Franstaligen zonder de Vlamingen zakken naar plaats dertig, net achter Frankrijk en een heel eind na Luxemburg (7) en Duitsland (9). Voorts is het ook opvallend dat in België, in tegenstelling tot de meeste landen, de mannen beter het Engels beheersen dan de vrouwen. De studie werd afgenomen bij 950.000 volwassenen in 72 landen of gebieden. Volgens de onderzoekers is een betere kennis van het Engels onder meer gunstig op de arbeidsmarkt. (Belga/RR)