Voor de correctionele rechtbank van Gent is de drugszaak gestart rond Pierre Serry, een van de verdachten in de zaak van de kasteelmoord. Advocaat Hans Rieder werd woedend toen de beeldpers in de rechtszaal herkenbare beelden maakte van zijn cliënt. Hij liet de debatten schorsen en stapte naar de stafhouder van de Gentse balie om te bemiddelen.

Cocaïne

De 62-jarige Serry wordt samen met vier andere beklaagden beschuldigd van het bezit, de verkoop en de invoer van cocaïne. De feiten gebeurden tussen 2007 en 2009 en kwamen aan het licht nadat de politie in de haven van Antwerpen een container ontdekte met 380 kilogram cocaïne. Serry wordt samen met twee andere verdachten beschouwd als leider van de bende.

Kasteelmoord

In de zaak van de kasteelmoord wordt Serry verdacht als tussenpersoon en blijft hij aangehouden.Kasteelheer Stijn Saelens werd in het kasteel van Wingene doodgeschoten. Zijn lichaam werd later teruggevonden op een stuk grond van Serry.

Advocaat Rieder werd hysterisch omdat de media beelden maakten toen Serry de rechtszaal werd binnengebracht.

Hij wil vermijden dat de pers beeldmateriaal nam om te gebruiken bij verdere berichtgeving over de kasteelmoord. "Dit is ongelofelijk. De pers lapt de voorschriften aan zijn laars. Ik ben de baas over Serry en hij moet weggeleid worden. Ik stap naar de stafhouder."

De rechtbank beraadslaagde met de stafhouder en liet de beeldpers hun woord geven dat ze de herkenbare beelden niet zullen gebruiken.

"Als die beelden gebruikt worden, hebben we een groot probleem. Dan wordt er niet meer gefilmd in deze rechtszaal en in de rechtbank in Gent", zei rechtbankvoorzitter Anthony Van Mol. (Belga/EE)

Voor de correctionele rechtbank van Gent is de drugszaak gestart rond Pierre Serry, een van de verdachten in de zaak van de kasteelmoord. Advocaat Hans Rieder werd woedend toen de beeldpers in de rechtszaal herkenbare beelden maakte van zijn cliënt. Hij liet de debatten schorsen en stapte naar de stafhouder van de Gentse balie om te bemiddelen. Cocaïne De 62-jarige Serry wordt samen met vier andere beklaagden beschuldigd van het bezit, de verkoop en de invoer van cocaïne. De feiten gebeurden tussen 2007 en 2009 en kwamen aan het licht nadat de politie in de haven van Antwerpen een container ontdekte met 380 kilogram cocaïne. Serry wordt samen met twee andere verdachten beschouwd als leider van de bende. Kasteelmoord In de zaak van de kasteelmoord wordt Serry verdacht als tussenpersoon en blijft hij aangehouden.Kasteelheer Stijn Saelens werd in het kasteel van Wingene doodgeschoten. Zijn lichaam werd later teruggevonden op een stuk grond van Serry. Advocaat Rieder werd hysterisch omdat de media beelden maakten toen Serry de rechtszaal werd binnengebracht. Hij wil vermijden dat de pers beeldmateriaal nam om te gebruiken bij verdere berichtgeving over de kasteelmoord. "Dit is ongelofelijk. De pers lapt de voorschriften aan zijn laars. Ik ben de baas over Serry en hij moet weggeleid worden. Ik stap naar de stafhouder." De rechtbank beraadslaagde met de stafhouder en liet de beeldpers hun woord geven dat ze de herkenbare beelden niet zullen gebruiken. "Als die beelden gebruikt worden, hebben we een groot probleem. Dan wordt er niet meer gefilmd in deze rechtszaal en in de rechtbank in Gent", zei rechtbankvoorzitter Anthony Van Mol. (Belga/EE)