Het gerucht dat Jean-Marie Dedecker zijn overstap zou maken naar de N-VA, valt niet in goede aarde. "De kans dat Jean-Marie Dedecker naar N-VA komt is 0,0 procent. Nu en in de toekomst", aldus een partijtopper in de krant De Morgen. "De meerwaarde voor N-VA van Dedecker is onbestaande. Als hij wil praten, zullen wij beleefd luisteren, maar daar blijft het bij."

Jean-Marie Dedecker was vorig jaar nog lijsttrekker voor LDD in Middelkerke, maar dat had evengoed voor de N-VA kunnen zijn. N-VA-voorzitter Bart De Wever gaf in het programma Coulissen van de Wetstraat toe dat hij Dedecker het lijsttrekkerschap had aangeboden. De overeenkomst ging uiteindelijk niet door omdat de plaatselijke partijafdeling zich verzette.

Wiedergutmachung
Dedecker zou echter opnieuw in gesprek zijn met de N-VA over een plaats op de lijst bij de verkiezingen in 2014. Althans, zo gaan de geruchten. Bart De Wever gaf immers in de Coulissen van de Wetstraat toe dat hij het ooit eens zal moeten goedmaken op de een of andere manier.

"Ik ga de kroon niet ontbloten want nu komen we in de actuele politiek terecht, maar ik zou het inderdaad helemaal niet erg vinden mocht er iets van wiedergutmachung kunnen gebeuren", zegt de Antwerpse burgemeester.

De huidige LDD-voorzitter ontkent weliswaar formeel dat er gesprekken aan de gang zijn, al wil hij niet uitsluiten dat hij ooit op een N-VA-lijst zal staan. (Belga/TE)

Het gerucht dat Jean-Marie Dedecker zijn overstap zou maken naar de N-VA, valt niet in goede aarde. "De kans dat Jean-Marie Dedecker naar N-VA komt is 0,0 procent. Nu en in de toekomst", aldus een partijtopper in de krant De Morgen. "De meerwaarde voor N-VA van Dedecker is onbestaande. Als hij wil praten, zullen wij beleefd luisteren, maar daar blijft het bij." Jean-Marie Dedecker was vorig jaar nog lijsttrekker voor LDD in Middelkerke, maar dat had evengoed voor de N-VA kunnen zijn. N-VA-voorzitter Bart De Wever gaf in het programma Coulissen van de Wetstraat toe dat hij Dedecker het lijsttrekkerschap had aangeboden. De overeenkomst ging uiteindelijk niet door omdat de plaatselijke partijafdeling zich verzette. Wiedergutmachung Dedecker zou echter opnieuw in gesprek zijn met de N-VA over een plaats op de lijst bij de verkiezingen in 2014. Althans, zo gaan de geruchten. Bart De Wever gaf immers in de Coulissen van de Wetstraat toe dat hij het ooit eens zal moeten goedmaken op de een of andere manier. "Ik ga de kroon niet ontbloten want nu komen we in de actuele politiek terecht, maar ik zou het inderdaad helemaal niet erg vinden mocht er iets van wiedergutmachung kunnen gebeuren", zegt de Antwerpse burgemeester. De huidige LDD-voorzitter ontkent weliswaar formeel dat er gesprekken aan de gang zijn, al wil hij niet uitsluiten dat hij ooit op een N-VA-lijst zal staan. (Belga/TE)