Meer dan een dag na het sluiten van de stembussen heeft Binnenlandse Zaken de volledige resultaten voor de Kamer in Oost-Vlaanderen bekendgemaakt. Daarmee staat officieel vast dat Fatma Pehlivan (SP.A) de derde zetel voor haar partij haalt.

Het was al van zondag duidelijk dat N-VA ook in Oost-Vlaanderen de grootste is en blijft. De partij scoort vlot boven de 30 procent en sleept 6 Kamerzetels in de wacht.

Open VLD is de tweede partij met 18,1 procent en 4 zetels. De Vlaamse liberalen klopten de CD&V in een millimeterspurt.

CD&V klopte namelijk af op 17,9 procent, een groei van ruim 2,5 procent. Die groei is goed voor een extra zetel. Zo hebben de Vlaamse christendemocraten in Oost-Vlaanderen 4 zetels.

SP.A gaat er licht op achteruit in Oost-Vlaanderen. De partij verliest 0,8 procent en eindigt op 13,3 procent. De Vlaamse socialisten behouden wel hun 3 zetels.

Maandag was al duidelijk dat Groen een tweede Oost-Vlaamse zetel in de wacht had gesleept. De partij komt uit op 9,15 procent, een stijging van 1,8 procent tegenover 2010.

Net als in de rest van Vlaanderen is de mokerslag voor Vlaams Belang. De partij verliest ruim 6 procent en houdt amper 6,2 procent over. In zetels zakt de partij terug van 3 naar 1 zetel.

De top drie van grootste stemmentrekkers bestaat uit Alexander De Croo (78.073), Siegfried Bracke (64.481) en Pieter De Crem(47.036).

Hieronder de volledige zetelverdeling in Oost-Vlaanderen:

N-VA: Siegfried Bracke, Sarah Smeyers, Peter Dedecker, Peter Buysrogge, Goedele Uyttersprot en Christoph D'Haese

Open VLD: Alexander De Croo, Carina Van Cauter, Egbert Lachaert en Ine Somers

CD&V: Pieter De Crem, Leen Dierick, Stefaan Vercamer, Veli Yüksel

SP.A: Karin Temmerman, Dirk Van der Maelen en Fatma Pehlivan

Groen: Stefaan Van Hecke en Evita Willaert

Vlaams Belang: Barbara Pas

Het was al van zondag duidelijk dat N-VA ook in Oost-Vlaanderen de grootste is en blijft. De partij scoort vlot boven de 30 procent en sleept 6 Kamerzetels in de wacht.Open VLD is de tweede partij met 18,1 procent en 4 zetels. De Vlaamse liberalen klopten de CD&V in een millimeterspurt. CD&V klopte namelijk af op 17,9 procent, een groei van ruim 2,5 procent. Die groei is goed voor een extra zetel. Zo hebben de Vlaamse christendemocraten in Oost-Vlaanderen 4 zetels. SP.A gaat er licht op achteruit in Oost-Vlaanderen. De partij verliest 0,8 procent en eindigt op 13,3 procent. De Vlaamse socialisten behouden wel hun 3 zetels. Maandag was al duidelijk dat Groen een tweede Oost-Vlaamse zetel in de wacht had gesleept. De partij komt uit op 9,15 procent, een stijging van 1,8 procent tegenover 2010. Net als in de rest van Vlaanderen is de mokerslag voor Vlaams Belang. De partij verliest ruim 6 procent en houdt amper 6,2 procent over. In zetels zakt de partij terug van 3 naar 1 zetel. De top drie van grootste stemmentrekkers bestaat uit Alexander De Croo (78.073), Siegfried Bracke (64.481) en Pieter De Crem(47.036).