De commissie Binnenlandse Zaken van de Kamer heeft ingestemd met een wetsvoorstel dat de dotaties voor de politieke partijen voor 2012 en 2013 bevriest op het niveau van vorig jaar. Door de beslissing, een gevolg van het regeerakkoord van Di Rupo I, zou in een bestek van twee jaar iets meer dan een miljoen euro bespaard worden.

Oppositie akkoord

Het wetsvoorstel, ingediend door de partijen van de meerderheid, is in minder dan tien minuten goedgekeurd door alle aanwezige commissieleden. Ook N-VA en de groene partijen Ecolo en Groen stemden ermee in.

"Dit is een goed voorstel waarmee we als politieke partijen het voorbeeld geven", zo reageerde Ben Weyts. "Wij hebben er geen probleem mee, het voorstel van de meerderheid te steunen", zei Eric Jadot in naam van de groenen.

Dotatie van 20 miljoen

De politieke partijen verdelen dit jaar ongeveer 10 miljoen euro, in functie van hun gewicht in de Kamer. Een gelijkaardig bedrag wordt hen toebedeeld in de Senaat. Het geld komt bovenop de financiering voor de politieke fracties van de twee parlementaire kamers. Het wetsvoorstel wordt volgende week aan de Senaat voorgelegd. (Belga/EE)

De commissie Binnenlandse Zaken van de Kamer heeft ingestemd met een wetsvoorstel dat de dotaties voor de politieke partijen voor 2012 en 2013 bevriest op het niveau van vorig jaar. Door de beslissing, een gevolg van het regeerakkoord van Di Rupo I, zou in een bestek van twee jaar iets meer dan een miljoen euro bespaard worden. Oppositie akkoord Het wetsvoorstel, ingediend door de partijen van de meerderheid, is in minder dan tien minuten goedgekeurd door alle aanwezige commissieleden. Ook N-VA en de groene partijen Ecolo en Groen stemden ermee in. "Dit is een goed voorstel waarmee we als politieke partijen het voorbeeld geven", zo reageerde Ben Weyts. "Wij hebben er geen probleem mee, het voorstel van de meerderheid te steunen", zei Eric Jadot in naam van de groenen. Dotatie van 20 miljoen De politieke partijen verdelen dit jaar ongeveer 10 miljoen euro, in functie van hun gewicht in de Kamer. Een gelijkaardig bedrag wordt hen toebedeeld in de Senaat. Het geld komt bovenop de financiering voor de politieke fracties van de twee parlementaire kamers. Het wetsvoorstel wordt volgende week aan de Senaat voorgelegd. (Belga/EE)