Er staat nu al meer dan 400 hectare heide in brand, dat is bijna een evenaring van het record van 450 hectare uit 1996. Dat meldt Antwerps gouverneur Cathy Berx. Na eerdere berichten woensdagnamiddag dat de brand "redelijk onder controle" zou zijn, flakkerde die opnieuw in alle hevigheid op. Er is nu ook sprake van verschillende brandhaarden in Nederland. De brandweer hoopte de brand tegen het vallen van de avond onder controle te krijgen, eens de luchtvochtigheid voldoende was toegenomen. Maar voorlopig nog zonder resultaat.

Moeilijke bluswerken

De bluswerken worden bemoeilijkt door de slechte bereikbaarheid van de brand. Het goede nieuws is dat nog steeds geen bewoond gebied in gevaar is. Eerder werden wel enkele kleine woningen midden op de heide ontruimd. Dat ging volgens de Kalmthoutse brandweer om een louter preventieve maatregel. In totaal werden zo drie personen in veiligheid gebracht.

De brand ontstond in de omgeving van de Putse Moer en werd opgemerkt door een groep schoolkinderen. Vijf brandweerkorpsen uit de omgeving snelden ter plaatse. Ze kregen de steun van Nederlandse collega's. Ondertussen zijn 140 manschappen van de Belgische en Nederlandse brandweerkorpsen aanwezig op het terrein, en ook 45 voertuigen. Ook buurtbewoners brengen regelmatig water aan, maar de brandweer waarschuwt dat ze aan hun eigen veiligheid moeten denken. Er wordt ook luchtsteun geboden voor de aanwezige brandweerkorpsen.

Gevaar nog niet geweken

Bij de operatie raakten enkele brandweerwagens beschadigd en liepen drie brandweermannen lichte kwetsuren op. Hoewel de noodsituatie stilaan onder controle raakt, blijft men bijzonder alert. "Morgen wordt een lastige dag, aangezien er dan hoge windsnelheden worden verwacht", aldus gouverneur Berx. (Belga/INM)

Er staat nu al meer dan 400 hectare heide in brand, dat is bijna een evenaring van het record van 450 hectare uit 1996. Dat meldt Antwerps gouverneur Cathy Berx. Na eerdere berichten woensdagnamiddag dat de brand "redelijk onder controle" zou zijn, flakkerde die opnieuw in alle hevigheid op. Er is nu ook sprake van verschillende brandhaarden in Nederland. De brandweer hoopte de brand tegen het vallen van de avond onder controle te krijgen, eens de luchtvochtigheid voldoende was toegenomen. Maar voorlopig nog zonder resultaat.Moeilijke bluswerken De bluswerken worden bemoeilijkt door de slechte bereikbaarheid van de brand. Het goede nieuws is dat nog steeds geen bewoond gebied in gevaar is. Eerder werden wel enkele kleine woningen midden op de heide ontruimd. Dat ging volgens de Kalmthoutse brandweer om een louter preventieve maatregel. In totaal werden zo drie personen in veiligheid gebracht. De brand ontstond in de omgeving van de Putse Moer en werd opgemerkt door een groep schoolkinderen. Vijf brandweerkorpsen uit de omgeving snelden ter plaatse. Ze kregen de steun van Nederlandse collega's. Ondertussen zijn 140 manschappen van de Belgische en Nederlandse brandweerkorpsen aanwezig op het terrein, en ook 45 voertuigen. Ook buurtbewoners brengen regelmatig water aan, maar de brandweer waarschuwt dat ze aan hun eigen veiligheid moeten denken. Er wordt ook luchtsteun geboden voor de aanwezige brandweerkorpsen. Gevaar nog niet geweken Bij de operatie raakten enkele brandweerwagens beschadigd en liepen drie brandweermannen lichte kwetsuren op. Hoewel de noodsituatie stilaan onder controle raakt, blijft men bijzonder alert. "Morgen wordt een lastige dag, aangezien er dan hoge windsnelheden worden verwacht", aldus gouverneur Berx. (Belga/INM)