Uit een studie van de Franstalige universiteiten ULB en UCL, blijkt dat de jonge generatie Vlamingen zich minder aangesproken voelt door het separatisme van N-VA.Volgens de onderzoekers worden de ouders en grootouders van jonge Vlamingen nog getekend door pijnlijke herinneringen uit het verleden.

"Die stroken echter niet met hun eigen ervaringen in de 21ste eeuw", stellen onderzoekers Bernard Rimé, Pierre Bouchat, Olivier Klein en Laurent Licata. Zij ondervroegen 1.226 Vlamingen, gespreid over drie generaties: geboren voor, tijdens of na de federalisering van het land.

Van de Vlamingen geboren voor 1982 is een derde te vinden voor een separatistisch discours. Bij de jongeren die daarna ter wereld kwamen, en dus enkel een België hebben gekend dat in gemeenschappen en gewesten is opgedeeld, daalt dat tot 16 procent. De resultaten bevestigen eerder onderzoek van de KU Leuven en onderzoeksbureau IPSOS. (Belga)

Uit een studie van de Franstalige universiteiten ULB en UCL, blijkt dat de jonge generatie Vlamingen zich minder aangesproken voelt door het separatisme van N-VA.Volgens de onderzoekers worden de ouders en grootouders van jonge Vlamingen nog getekend door pijnlijke herinneringen uit het verleden. "Die stroken echter niet met hun eigen ervaringen in de 21ste eeuw", stellen onderzoekers Bernard Rimé, Pierre Bouchat, Olivier Klein en Laurent Licata. Zij ondervroegen 1.226 Vlamingen, gespreid over drie generaties: geboren voor, tijdens of na de federalisering van het land. Van de Vlamingen geboren voor 1982 is een derde te vinden voor een separatistisch discours. Bij de jongeren die daarna ter wereld kwamen, en dus enkel een België hebben gekend dat in gemeenschappen en gewesten is opgedeeld, daalt dat tot 16 procent. De resultaten bevestigen eerder onderzoek van de KU Leuven en onderzoeksbureau IPSOS. (Belga)