Het parket wilde hem daarvoor echter niet voor de rechtbank brengen en had zelf de buitenvervolgingstelling gevorderd.

Klacht

Op 6 januari 2010 overleed de toen 26-jarige Jonathan Jacob in een politiecel in Mortsel als gevolg van een gewelddadige tussenkomst van de politie. Eerder had de vader van Jonathan getracht zijn zoon te laten colloqueren, maar een psychiatrisch ziekenhuis weigerde hem op te nemen omdat hij 'te agressief gedrag' vertoonde.

In de beelden die het VRT-programma Panorama uitzond, was te zien hoe het Bijzonder Bijstandsteam (BBT), de 'bottinekes', Jonathan Jacob overmeesterde in een nauwe cel en hoe een agent een aantal keer hard sloeg op het slachtoffer.

De agenten vreesden dat ze geen kans meer maakten op een eerlijk proces door de commotie die na de reportage is ontstaan en dienden daarom een klacht in tegen onbekenden. Ook was er volgens hen maar een deel van de beelden gebruikt en kreeg de kijker een gekleurde versie te zien. (Belga/KVDA/AVE)

Het parket wilde hem daarvoor echter niet voor de rechtbank brengen en had zelf de buitenvervolgingstelling gevorderd.Op 6 januari 2010 overleed de toen 26-jarige Jonathan Jacob in een politiecel in Mortsel als gevolg van een gewelddadige tussenkomst van de politie. Eerder had de vader van Jonathan getracht zijn zoon te laten colloqueren, maar een psychiatrisch ziekenhuis weigerde hem op te nemen omdat hij 'te agressief gedrag' vertoonde.In de beelden die het VRT-programma Panorama uitzond, was te zien hoe het Bijzonder Bijstandsteam (BBT), de 'bottinekes', Jonathan Jacob overmeesterde in een nauwe cel en hoe een agent een aantal keer hard sloeg op het slachtoffer.De agenten vreesden dat ze geen kans meer maakten op een eerlijk proces door de commotie die na de reportage is ontstaan en dienden daarom een klacht in tegen onbekenden. Ook was er volgens hen maar een deel van de beelden gebruikt en kreeg de kijker een gekleurde versie te zien. (Belga/KVDA/AVE)